Самолетни програми от Варна

Йордания и Шарм ел-Шейх - с полет до Шарм ел-Шейх от Варна
Продължителност:
8 дни / 7 нощувки

Транспорт:
Самолет

Дати на отпътуване:

от: 1680 лв.
Програма
Ден 1
СОФИЯ - ШАРМ ЕЛ ШЕЙХ
Събираме се на летище Варна за чартърен полет Варна - Шарм Ел Шейх.
След пристигането на летище преминаваме митнически и гранични процедури. Трансфер към Шарм ел Шейх в избрания хотел. Настаняване. Вечеря. Нощувка
Ден 2
ШАРМ ЕЛ ШЕЙХ - ОБЗОРНА ОБИКОЛКА
Закуска. Екскурзия включена в цената:
Обзорна обиколка на Шарм ел Шейх.
Следобед - свободно време за плаж и забавления. Вечеря. Нощувка.
Ден 3
ШАРМ ЕЛ ШЕЙХ
Закуска. Свободно време за плаж и забавления или екскурзия по желание:
Целодневна екскурзия до Синайският Манастир "Света Екатерина.
Връщане в хотела. Нощувка
Ден 4
ШАРМ ЕЛ ШЕЙХ
Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание:
Гмуркане и шнорхелинг в красивите рифове на Червено Море в Национален парк Рас Мохадес.
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
Ден 5
ШАРМ ЕЛ ШЕЙХ - ТАБА - ЕЙЛАТ - АКАБА
Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Ейлат. Преминаване на границата и смяна на автобуса в Израел. Свободно време в Ейлат. Отпътуване за Акаба. Смяна на автобуса и трансфер до избрания хотел в Акаба. Вечеря. Нощувка.
Ден 6
ПЕТРА - УАДИ РУМ
от Акаба до Петра - около 126 км / 1 час и 50 мин
от Петра до Уади Рум - около 105км / 1 час и 40 мин
Закуска. Отправяме се към розово-червеникавата столица на Набатеите - изумителния град Петра. Обявен е за едно от съвременните 7 чудеса на света и е под закрилата на ЮНЕСКО. Петра, чието име означава "скала", е естествена крепост и се намира на важен търговски път. Така се е оформил и поминъка на населението - охранители на кервани и търговци, които печелили добре. Това позволило града да се превърне в една истинска перла, голям и важен търговски център, за който са се носили митове и легенди.
За да достигнем до това чудо на древния свят, ще преминем през тесен пролом дълъг 1 км и обграден от двете страни от 80 метрови скали. Цветовете и формите на скалите са главозамайващи. Гледката е необятна и е съставена от стотици гробници врязани в скалите, Римски театри и жертвени олтари. Самата разходка е едно незабравимо преживяване, по време на която ще заснемете ослепителни цветове на скалните образувания. Движейки се напред, постепенно пред нас ще се разкрие магическа гледка: Съкровищницата, извисяващ се, в класически гръцки стил храм, изсечен направо в огромната лицева част на 39-метрова скала. Той е построен през първи век, като гроб на важен набатейски цар и е израз на техническия гений на тези древни хора.
За финал на деня ни предстои уникално изживяване - нощувка под звездите на природният феномен Уади Рум.
Настаняване в Sand Rose camp или Hillawi camp, или подобен в Уади Рум.
Вечеря. Нощувка.
Ден 7
УАДИ РУМ - ДЖИП САФАРИ - АКАБА
Около 72 км / 1 час и 30 мин
Ранна закуска. След това посрещаме изгрева на Слънцето над пустинята. Уникално преживяване, което ще помним за цял живот. Само ние и изгряващото Слънце сред пясъци и невероятен пейзаж. Уади Рум е невероятно място извън времето. Ветровете и времето са изваяли най-изящните скални небостъргачи, описани по най-елегантния начин от Томас Едуард Лорънс като "огромни, отекващи и богоподобни". Макар на пръв поглед пустинята да е една безкрайна пустош, тук посетителите могат да се почувстват като истински откриватели, търсещи спокойствието на огромните равнини, спускане в дълбоки каньони или скални рисунки на повече от 4000 години.
По желание и срещу доплащане, за да бъде наистина незабравимо нашето преживяване в лунната долина на Йордания, както още я наричат, ще имаме възможността да се качим на джипове. В рамките на час и половина ще се слеем в лабиринт от монолитни скали и ще превземем каньоните и пясъчните дюни. Не забравяйте фотоапарата си, както и удобни обувки и облекло!
Вечеря и нощувка в Акаба.
Ден 8
АКАБА - ВАРНА
Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летището в Акаба и полет до Варна. Продължителност на трансфер - около 30 минути от хотела до летище.
Трансфер:
Летище - хотел: продължителност (летище Акаба): около 30 минути с 3/4* автобус;
Таба - Шарм Ел Шейх: продължителност около 3 часа;
Ейлат - Таба: продължителност около 30 минути;
Акаба - Ейлат: продължителност около 30 минути;
Хотел - летище: продължителност (летище Шарм Ел Шейх): около 30 минути с 3/4* автобус.
Цената включва:
Самолетен билет до Варна - Шарм Ел Шейх/Акаба - Варна с директен чартърен полет с Bulgarian Air Charter;;
Летищни такси;
Регистриран багаж 20 кг и 5 кг ръчен багаж;
4 нощувки на база All Inclusive в Regency Plazza или подобен в Шарм Ел Шейх;
1 нощувка на база закуска и вечеря в Sand Rose Camp или подобен в пустинята Уади Рум;
2 нощувки на база закуска и вечеря в Jaz Sol Y Mar Beau Rivage 4* или подобен;
Трансфер летище-хотел-летище;
Трансфер Акаба-Ейлат-Таба-Шарм Ел-Шейх;
Обзорен тур на Петра;
Джип Сафари в пустинята Уади Рум;
Обзорна обиколка на Шарм Ел Шейх;
ПAKET ЗА МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ;
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс с Евроинс;
2 PCR теста - при отпътуване и при връщане в България;
Застраховка отмяна на пътуване с Евроинс.

Цената невключва:
Целодневна екскурзия до Синайският Манастир "Света Екатерина" - 99 лв. / 59 лв. дете до 11,99 г.;
Гмуркане и шнорхелинг в красивите рифове на Червено Море в Национален парк Рас Мохадес - 109 лв./ 79 лв. дете до 11,99 г.;
Доплащане за по-висока категория хотели - Parrotel Beach Resort 5* и Movenpick Residence Aqaba 5* - 270 лева за възрастен/90 лева за дете;
Туристическа виза за Шарм Ел Шейх (издавана на ГКПП, с валидност 30 дни) - 25 щатски долара щатски долара;
Бакшиши по време на престоя в Шарм ел Шейх, Израел и Йордания - 3 щатски долара на водач и 2 щатски доларана шофьор на ден;
Такса гориво и вредни емисии - обявява се 21 дни преди полета. Цените са калкулирани с параметри 400 щатски долара/тон;
В общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др.

Резервации:
Авансово плащане: 50 лв./човек на човек при подписване на договор.
Краен срок за пълно плащане: 21 дни преди датата на заминаване.
Важно:
Минимален брой туристи: няма.
Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт, минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
Запазва се правото да бъдат правени промени по програмата, авиокомпанията, полетното разписание и други. Туристите заплатили пълна или частична сума ще бъдат усведомени в най-кратки срокове.
Условия:
21 дни преди обявените дати на тръгване съответната програма ще бъде потвърдена, ако има събран минимум или анулирана, ако такъв липсва.
Ако програмата бъде потвърдена, то в рамките на 24 часа Вашите клиенти трябва да препотвърдят ангажимента си и да заплатят 100% от стойността на почивката
При положителен PCR тест 14 дни преди датата на отпътуване 100% от сумата заплатена се възстановява до 14 дни след датата на пътуване.
При налагане на задължителна карантина при пристигане в дестинацията, сумите заплатени се възстановяват в пълен размер до 14 дни след датата на пътуване.