Прага и Карлови Вари от Варна

Прага и Карлови Вари от Варна
Продължителност:
5 дни / 4 нощувки

Транспорт:
Самолет


от: 1113 лв.
Програма

ПРАГА и  Карлови Вари с директен полет от Варна

Дати: 13 юни - 18 юни 2019
 
5 дни - 5 нощувки 

Цена от: 1113 лева

РАННИ ЗАПИСВАНИЯ

Хотел
На човек в двойна стая
Възрастен на трето легло /дете над 2 г с 2-ма   възрастни
BW hotel Bila Labut 4*
569 евро/
1 113 лева
539 евро/
1 054 лева
Grand Hotel Praha 4* lux
699 eвро/
1 367 лева
659 евро/
1 289 лева
 
Цената включва:
 • Самолетен билет Варна – Прага – Варна с вкл. летищни такси, ръчен багаж до 8 кг и чекиран багаж 15 кг;
 • 5 нощувки на база нощувка със закуска в съответния хотел;
 • трансфери летище – хотел – летище-Прага;
 • Водач придружаващ групата от България при минимум 20 пътуващи;
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро/с Assistance/;
Цената НЕ включва:
 • Екскурзии по желание с лицензиран екскурзовод на български език
 • доплащане за мед. застраховка за лица над 65 г. – 5.00 лв., над 70 г. – 10 лв

ВАЖНО: За любителите на лечебните минерални извори предлагаме комбиниран вариант Прага с почивка в курорта Карлови Вари

 

Комбиниран вариант
Прага 2нощувки -Карлови Вари 3нощувки
Цена от: 1 230 леваЦената включва:
 • Самолетен билет Варна – Прага – Варна с вкл. летищни такси, ръчен багаж до 8 кг и чекиран багаж 15 кг;
 • 5 нощувки на база нощувка със закуска в съответния хотел; или
 • 2 нощувки на база - ВВ в Прага и 3 нощувки - ВВ в централен хотел 4* в Карлови Вари;
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро/с Assistance/;
 • трансфер летище – хотел в Прага – летище Прага /за екскрузията само до Прага/;
Цената не включва:
 • трансфер до/от Карлови Вари /срещу допълн.заплащане според броя записани туристи/;
 • Екскурзии по желание с лицензиран екскурзовод на български език;
 • доплащане за мед. застраховка за лица над 65 г. – 5.00 лв., над 70 г. – 10 лв.;

Програма

 
Първи ден - 13.06.2019
Отпътуване от летище Варна в 08:55ч. – кацане в 10:05ч. Трансфер летище-хотел.
При записани на пешеходен тур - оставяне на багажа в хотела и трансфер до Крепостта „Храдчани“.
Пешеходна обиколка на Прага с екскурзовод на български език– обиколката започва от дворцовия комплекс Храдчани – минава се през трите двора на комплекса от дворци, църкви, базилики, кули и грандиозната готическа катедралa "Св.Вит"; слиза се в Мала страна – през градините на двореца Wallenstein –седалището в момента на Чешкия Сенат и Парламент/. В Мала страна ще видите – площада, църквата Св. Никола , Кметството. След това се преминава по Карловия мост с многобройните статуи, сувенирни магазинчета и улични музиканти към Старе место –еврейският квартал с най-старата синегога в Европа, старият градски площад с часовника.
Вечерта –свободно време за вечеря и почивка.
Цена на пешеходния тур – от 25,-евро /при мин. записани от 10души/.
 
Втори ден – 14.06.2019
Закуска и свободно време за самостоятелно разглеждане на града или възможност за
Полудневна екскурзия до замъка Конопище– разположен на 45км. югоизточно от Прага - един от най-значимите и посещаваничешки замъци. Забележителният ансамбъл се намира във великолепна гора на брега на красиво езеро. Замъкът е издигнат в краяна ХIII в. като сурова ранноготическа крепост. В продължение на своята 700-годишна история негови владетели са 12 аристократични семейства. През 1887 г. той става собственост на престолонаследника на Австро-Унгарската империя, ерцхерцогФранц Фердинанд д'Есте. Той става неговата любима резиденция и с това започва най-интересната част от историята на замъка. Особено впечатляващ там е "ловният" коридор, където са изложени почти 900 трофеи на лъвове, слонове, тигри, глигани, мечки, елени, муфлони. Всеки от тях има табличка с датата на отстрелване на съответния екземпляр. Разказват, че през живота си ФранцФердинанд е убил около 300 000 животни. Особено ценна е сбирката от средновековни оръжия, която е сред трите най-богати вЕвропа. На площ от около 225 хектара ерцхерцогът изгражда английски ландшафтен парк с редки дървета и растения, донесени отцелия свят. Алеите са украсени със статуи от прочути италиански майстори. Много ефектен е парникът с тропически исубтропически растения.
Следобед връщане в Прага и свободно време.
Цена на екскурзията Конопище - от 45,-евро /при мин.записани от 10души/.
 
Трети ден - 15.06.2019
Закуска и свободно време за самостоятелно разглеждане на града. За записалите се – целодневна екскурзия до Карлови Вари - аристократичният спа-курорт на чехите.
Лечебната вода, природата, старинната архитектура - това са трите чудеса, които правят чешкия град Карлови Вари един от най-привлекателните курорти в света. Разположен в живописната долина на река Тепла, вече шест столетия той разкрива своите неизчерпаеми възможности за възстановяване на здравето и за приятен отдих. В началото на XIX век срещу течението, а по-късно и по течението на Тепла се появили големи сгради. На лечение и за отдих все по-често идвали знатни хора от Европа - императори, царе, херцози, графове, изтъкнати представители на науката и културата. Гьоте, посетил 13 пъти красивото селище, пише на Хумболдт: "Ваймар, Карлови Вари и Рим са единствените градове, в които ми се иска да живея." Паметни плочи от впечатляващи с архитектурата си сгради днес свидетелстват, че тук са пребивавали Шилер, Бетовен, Бах, Лист, Брамс, Сметана, Дворжак, Мицкевич, Гогол, Тургенев, Паганини... И въпреки че градът не е бил отминат от пожари, разруха и природни бедствия, днес той има над хиляда сгради - архитектурни паметници в различни стилове, характерни за отминалите столетия, но допълващи се като единно творение на човешкия гений.
Целодневна екскурзия - от 60 евро на човек при мин.10 души.
 
Четвърти ден - 16.06.2019
Закуска и свободно време за самостоятелно разглеждане на града или възможност за целодневна екскурзия до Дрезден. Разположен по протежение на бреговете на река Елба, градът е наричан "Флоренцията на Елба". Дрезден е един от най-красивите градове на територията на Германия. Той е столица на немската провинция Саксония, и четвърти по големина в страната след Берлин, Хамбург и Кьолн. Дрезден е световно известен с производството си на порцелан. Една от емблемите на града е красивата църква Фрауенкирхе, а популярната Кьонингщрасе е едно от възловите места в града. От векове насам градът пази своето историческото наследство. И днес предлага невероятен брой модерни и исторически забележителности. Не може да се пропусни и прекрасният бароков дворец Цвингер - забележителен архитектурен ансамбъл, в който може да се види картинната галерия "Старите Майстори" с произведения на Рафаело, Тициан, Рубенс, Рембранд, Каспар Давид Фридрих, Макс Либерман, Якоб ван Ройсдал и др. Една от най-известните картини на музея е "Сикстинската мадона" на Рафаело.Операта в Дрезден също впечатлява с красотата си, Кралският дворец в центъра на града е задължителна спирка за всеки турист. Заслужава си да се посети градът, който е бил опожарен до основи през Втората световна война, и отново е възкръснал с неповторимите си архитектурни сгради.
Целовневна екскурзия - от 70 евро на човек при мин.записани 10 души. 
 
Пети ден -17.06.2019
Закуска и свободно време за самостоятелно разглеждане на града или целодневна екскурзия до замъка Хлубока и приказният старинен град Чешкий Крумлов, разположени на 160 км. южно от Прага. Това е възможност и да се потопите в атмосферата на Южна Бохемия и да видите част от историческите обекти, разположени там. Градчето,през което лъкатуши красиви меандри река Вълтава и е в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО.
Известно е с красивата си архитектура в ренесансов и бароков стил.Тук се намира втория по големина дворцов комплекс след Пражкия замък с прекрасни градини и изложбени зали. Разходката по  малките улички с множество ресторанти, галерии и традиционни магазинчета ще ви заредят с много положителни  емоции.
Величественият  замък „Хлубока“ е средновековна крепост,превърната от семейство Шварценберг в неоготически замък.Залите са разкошно обзаведени,с изключителни дърворезби,декорации с хералдически символи,ценни гоблени и картини.
Целодневна екскурзия до Чешкий Крумлов -  от 75,-евро /мин. от 10души/.
 
Шести ден -18.06.2019
Закуска, освобождаване на стаите до 12.00 часа, свободно време за обяд и към 16.00 часа -отпътуване от  хотела за  летище. Полет Прага - Варна  излитащ в 19:30. Кацане във Варна в 22.35ч.
За туристите в Карлови Вари – напускане на хотела до 12.00 ч. Време за обяд. Отпътуване от града в 14.00 ч. с обществен транспорт /пътуването е около 2 часа/. 

BАЖНО!!! Всички допълнителни екскурзии са свързани с предварителна организация и затова трябва да бъдат заявени с резервирането на туристическия пакет. Редът им може да бъде променен!
 
Необходими документи:
 • лична карта или задграничен паспорт
 • За деца до 18 г., придружавани от близък или само от един родител се изисква нотариално заверено пълномощно от родителите или непътуващия родител (+копие от пълномощното) за пътуване на детето в чужбина. В случай, че детето пътува с двамата си родители, но те са с различни фамилии, те трябва да предоставят акта за раждане на детето, както и копие от него.

Условия за записване:

 • Програмата се осъществява при наличие на записани минимум 15 участници.
 • Срок за уведомление за ненабран мин. брой участници: 30 дни преди датата на отпътуване.
 
Информация за хотела: 
Luxury Family Bila Labut 4*
Hotel Bila Labut се намира в центъра на Прага, на тиха уличка, но същевременно на 10 минути пеша от Стария градски площад, сградата на общината, площад Венцеслас, МОЛ Palladium и търговската улица Na Prikope. Хотелът предлага стаи с минибар, безплатен Wi-Fi, сателитна телевизия и работни бюра. Рецепцията работи 24 часа в денонощието. Дневният и нощен бар е приветливо място, където може да отдъхнете и да отпивате от любимото си питие.Метростанция Namesti Republiky е на 500 метра.
 
Grand Hotel Praha 4* luxury style
Четиризвездният Grand Hotel Praha предлага перфектна комбинация от история и комфорт. Той се намира на кралския път в сграда, датираща от 14-ти век и пресъздава атмосферата на стара Прага. Исторически паметници, театри, галерии и главната търговска улица са само на няколко крачки. Останете в центъра на Стария град на Прага и се насладете на автентична гледка - Старото кметство и Астрономическия часовник.
Хотелът разполага с 36 уютни, бутикови стаи, осигуряващи удобство на гостите. В цялата сграда се предлага безплатен Wi-Fi интернет. Хотелът разполага със стилен класически ресторант, предлагащ изискана кухня, бар в бароков стил, предлагащ страхотно капучино с гледка към часовниковата кула.  

ДРЕЗДЕН

 

ПРАГА