Самолетни програми от Варна

Величественият Санкт Петербург от Варна
Продължителност:
6 дни / 5 нощувки

Транспорт:
Самолет


от: 2150 лв.
Програма

ВЕЛИЧЕСТВЕНИЯТ САНКТ ПЕТЕРБУРГ от Варна

05 август – 10 август 2019

6 дни / 5 нощувки

Цена от: 1099 евро/2150 лева

 

Санкт Петербург е най-северният от големите градове на планетата,наричан Северната Венеция. Петър I решава да построи новата столица на Русия върху устието на река Нева през май 1703 г., за да стои като прозорец към Европа и да съперничи по великолепие и разкош на всички европейски столици. Природата тук е необичайна - сурова през зимата, но и приказна, романтична през пролетта и лятото.

Ранни записвания до изчерпване на местата!

 
Хотел
На човек в двойна стая
Детедо12 г - доп. легло дв.ст.с 2 възр.
Хотел Nevsky Grand Hotel3* или подобен
http://www.nevskygrandhotel.com
1099 евро /
2150 лв.
 
На запитване
 
 Цената включва:
 • Самолетен билет за полет Бургас – Санкт Петербург – Бургас с лет. такси;
 • Трансфер Варна - летище Бургас - Варна;
 • 5 нощувки на база нощувка със закуска в хотел Невски Гранд 3* или подобен;
 • Трансфери летище-хотел-летище;
 • Описаните екскурзии  с лицензиран екскурзовод на български език;
 • Входни такси за посещаваните музеи по програмата;
 • Медицинска застраховка с покритие 30 000 евро/с Assistance
 • Водач от фирмата организатор при минимум 15 пътуващи

Цената НЕ включва:

 • Стойността на руската виза за български граждани със срок за издаване 14 календарни дни – 120 лв. (с включена такса визов център) - необходим е задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България + 1 цветна снимка паспортен формат
 • Обяди и вечери, разходи от личен характер 
 • доплащане за мед. застраховка за лица над 65 г. 

Програма:

Първи ден /05.08.2019/
Около 13:30 ч. - среща в центъра на  Варна, отпътуване за летище Бургас.
22:30 ч. – Директен полет от Бургас за Санкт Петербург.
01:40 ч. – Пристигане в Санкт Петербург. Трансфер от летище до хотела,настаняване, нощувка.
 
Втори ден /06.08.2019/
Закуска в хотела, почивка до обяд.
В 14:00 ч.– среща с екскурзовода на рецепция. Панорамна автобусна екскурзия на града с екскурзовод на български език: Невский проспект, Дворцовия площад: главния площад на града, където се намират Зимният дворец, църкви и колоната на Александър Велики; Василиевският остров, Исакиевският площад, събора Смолни, крайцера Аврора, Петропавловската крепост и Петропавловския събор.
Към 18.30ч връщане в хотела с автобуса.

Трети ден /07.08.2019/
Закуска в хотела. Пешеходна обиколка из центъра на Петербург.
В 11:00ч.- среща с екскурзовода на рецепция. Отправяне към Църквата /Събор/ „Воскресение Христово” (Спас на Крови) – построена като мемориал на император Александър II, който е убит на това място през 1881 г. От там дошло и името, с което църквата е известна: Църквата на пролятата кръв. Това, което я прави наистина уникална, е, че цялата - от пода до тавана е в мозайки, включително стените, сводовете и олтара. Целият храм съдържа общо над 7, 500 кв.м. мозайки - повече от която и да е друга църква в света. Докато в голямата си част архитектурата на Санкт Петербург е барокова и в неокласически стил, църквата "Възкресение Христово" носи романтиката на средновековната руска архитектура и много напомня на църквите от 17 век в Ярославъл. Днес представлява музей на мозайките и е едно от най-посещаваните места в Санкт Петербург. Следва (в 13.30ч) посещение на Ермитажа - Зимният дворец /беседа с ексурзовода в продължение на 2 часа и свободно време за доразглеждане на шедьоврите/. В Ермитажа се съхраняват около 3 милиона художествени паметника на световната култура, датиращи от каменния век до нашето столетие. В колекцията на музея има само оригинали. Следобед – свободно време за разходка. Нощувка.
 
Четвърти ден /08.08.2019/
Закуска. В 12.00ч среща с гида на рецепция и отправяне към кея за отплаване с метеор към Петерхоф – пристигане в Двореца около 14.00ч. Извънградският дворец на Петър Първи - построен в началото на ХVІІІ в., за да съперничи на архитектурата и бляскавия дворцов живот на Версай, и да покаже на европейските кралски фамилии, че може да се равнява с най-добрите от тях. Петър лично чертае плановете за екстравагантния летен дворец и 1200 декара градини, където 66 фонтана, 39 позлатени статуи и 20 км прокопани канали, съоръжени от френски и италиански архитекти, са били почти унищожени по време на 900-дневната германска блокада през Втората световна война, но царският любим проект, завършен след смъртта му от Екатерина Велика, бил педантично възстановен според оригиналните планове на Петър Посещение на Големия дворец и разглеждане на Нижний парк. Връщане привечер в Санкт Петербург с корабче по Нева /пристигане около18-18.30ч/. Свободно време. Нощувка.
 
Пети ден /09.08.2019/
Закуска в хотела. В 10.00ч среща с ескурзовода на рецепция. Отправяне към Юсуповския дворец с посещение на експозицията „Убийството на Распутин“. Уникален архитектурен ансамбъл, исторически и културен паметник, носещ славата си на "енциклопедия" на петербургския аристократичен интериор. До 1917 година собственици на Двореца са били пет поколения на знатния дворянски род на князете Юсупови. Дворецът е влязъл в руската отечествена история и като мястото, на което е убит Григорий Распутин - сибирският селянин, превърнал се в началото на 20-ти век в духовен наставник и приятел на семейството на император Николай Втори. Днес Юсуповския дворец е едно от редките дворянски имения, където са оцелели не само парадните апартаменти, залите на картинните галерии, миниатюрния домашен театър, но и разкошните жилищни покои на Юсуповата фамилия, съхранили топлотата и обаянието на бившите си собственици.
В 13.00ч продължава екскурзията с посещение на Исакиевския събор - най-големият православен храм на Санкт Петербург. Издигнат на едноименния площад, катедралата е посветена на Св. Исаак на Далмация, свещен покровител на Петър I. Неин автор е френският архитект Огюст Монтферанд, чието творение е четвъртото, посветено на Св. Исаак на Далмация в града. Огромният позлатен купол на светинята е един от символите на Санкт Петербург и може да се види от всички краища на бившата руска столица. Днес Исакиевската катедрала функционира като музей, но по празници все още се провеждат в нея главни църковни събития.
Следобед /до 15.30ч/ връщане с автобус до хотела. Свободно време. Нощувка.
 
Шести ден /10.08.2019/
Закуска в хотела. В 11.00ч освобождаване на стаите, отправяне на последна разходка из Петербургските потайности – Царско Село – обиколка на двореца и парка на Екатерина Велика – Екатерининският дворец се намира в едно от извънградските имения на царската династия Романови - Царское село в гр. Пушкин. Дворецът е завършен през 1756 г. и изобилства с изкусно декорирани синьо-бели фасади с позлатени атланти, кариатиди и пиластри, заобграден с обширни паркове и градини с разнообразна и завладяваща декоративна архитектура. Акцентите са т.нар. Златна анфилада, Голямата зала, позната също като Зала на светлината, използвана за пищни балове и приеми, Портретната зала с чудните портрети на Екатерина и Елисавета; Картинната галерия; Кехлибарената стая - смятана за осмото чудо на света – възстановяването й продължава повече от 20 години и е отворена отново през 2003 година. Обявен за паметник на Световното наследство на ЮНЕСКО.
Към 15.00ч трансфер от Царско Село към Летище Пулково за регистрация.
Полет за Бургас в 18.05ч. – кацане в Бургас в 21.30ч. Трансфер до Варна. Пристигане около 00ч.
 
Забележка: Програмата е предварителна и са възможни промени.
 
Условия за записване:
Програмата се осъществява при наличие на записани минимум 15 участници. Срок за уведомление за ненабран мин. брой участници: 30 дни преди датата на отпътуване. Резервации: Записването за пътуване става в писмен вид с необходимата информация за туристите (трите имена по задграничен паспорт/лична карта (моля посочвайте типа документ), изписани на латиница, ЕГН, No и валидност на паспорт). Резервацията  се счита за напълно потвърдена след заплащане на депозит в размер на не по-малко от 50% от цената.
 
Полети:
05 август 2019 Бургас – Санкт Петербург     22:30 01:40                      
10 август 2019 Санкт Петербург – Бургас     18:05 21:30
Времената са местни, възможни са промени в часовете на полетите.