Самолетни програми от Варна

Индия - Златният триъгълник
Продължителност:
8 дни / 6 нощувки

Транспорт:
Самолет


от: 2367 лв.
Програма

Индия - Златният триъгълник с полет от София и Варна

Маршрут: Маршрут: София/Варна - Истанбул - Делхи - Агра – Фатерпурх Сикри - Джайпур - Делхи - Истанбул - София/Варна
 
8 дни/ 6 нощувки
 
Дати: 04.11.2019 - 11.11.2019 / 11.11.2019 - 18.11.2019  

Цена от: 2367 лв*

 
* РАННО ЗАПИСВАНЕ 
 
 
Когато Христофор Колумб слага началото на знаменитото си морско пътешествие на запад в края на XV век, едва ли е очаквал да стъпи на земите, които по-късно очертаха контурите на Новия свят. Великите географски открития станаха възможни заради бляна по една приказна страна, примамваща европейските империи със своите несметни богатсва. Индия – древна и модерна, екзотична и изкусителна. Такава е била някога, такава е и днес! Предлагаме ви пътешествие из тази уникална страна, което ще ви отведе в древните градове на Индия, образуващи т. нар. Златен триъгълник. Ще видите едно от новите седем чудеса на света – Тадж Махал. Ще усетите изкусителната като женска плът Индия със знаменитите ѝ храмове на Кама Сутра И най-сетне: ще проникнете и в света на дивата природа, посещавайки един от най-известните в страната резервати на тигри.
 
Програма
Ден 1: София/Варна - Делхи
Полет от България за Индия, през Истанбул.

Ден 2: Столицата Делхи в древността и днес
Кацане в индийската столица сутринта. Трансфер и настаняване в хотел “Radisson Blu Dwarka” 5* или подобен.
Oбзорна екскурзия из космополитната пъстроцветна столица, в която ярко се открояват двете й основни части: старият град и изграденият по проекти на британски архитекти Ню Делхи.
Toзи ден ще го запазим за Старото Делхи. Посещение на Джама Масджид – най-голяма джамия в Индия и последното архитектурно творение на Шах Джахан – петият император от династията на Великите муголи (1627 – 1658), създател и на Тадж Махал.
Следва посещение на Радж Гат – мемориала на Махатма Ганди – духовен водач на индийското движение за независимост от британско владичество, наричан и „баща на нацията”.
Посещение на Чанди Чоук – стария пазар за сребро, текстил и подправки, както и на гробницата Хумаюн (обект на ЮНЕСКО), чиято архитектура е вдъхновила Тадж Махал.
Вечеря. Нощувка
 
Ден 3: ДЕЛХИ
Закуска.
Ще се запознаем с уникалното творение на човешката мисъл Кутуб Минар – най-голямото минаре в света, част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Целият комплекс очарова със своята архитектурна палитра от руини от древността до Средновековието. По-нататък ще посетим един от най-забележителните храмове на бахайската религия – храма Лотус, разположен сред разкошен парк. Той впечатлява със своята архитектура във формата на лотусов цвят с прекрасни бели листа от мрамор - символ на мир, чистота, любов и разбирателство. В Ню Делхи се пригответе да видите емблематичната арка “Портата на Индия”, главния булевард Радж Баван, където се провежда колосалния по мащабите си военен парад за Деня на Републиката (26 януари), Двореца на президента, построен във викториански стил по времето на колониалната епоха, и овалната сграда на Парламента.
Посещение на Бангла Сахиб – храм за отдаване на почит към осмия сикх гуру   Хар Кришан.
Вечеря и нощувка.
 
Ден 4:  ДЕЛХИ - АГРА
След закуска отпътуване за Агра. Посещение на Тадж Махал - едно от новите седем чудеса на света, перлата на Индия, храм на вечната и силна любов.  Бялата, грациозна, внушителна и уникална по рода си гробница е изградена от мрамор и скъпоценни камъни от великия мугълски владетел Шах Джахан в памет на любовта на неговия живот – съпругата му Мумтаз Махал (възвишената в двореца), която го е придружавала при всички негови военни походи.
По-късно посещение на Агра форт и на фабрика за мрамор, където ще видите древна техника за обработка на мрамор, носеща името „пиетрадура”.
Вечеря и нощувка в хотел “Clarks Shiraz” 5* или подобен.
 
Ден 5: АГРА – ФАТЕХПУР СИКРИ - ДЖАЙПУР
След закуска отпътуване за Джайпур. Първата ни спирка по пътя е древният Фатерпурх Сикри – столица на великата мугълска империя, основана от могъщия владетел Акбар Велики през ХVІ век. Просъществувала само 15 години, въпреки разкошния си облик, столицата отива в небитието и оттогава носи и името Мъртвия град. Пристигане в Джайпур, наричан «Розовият град» заради оцветените в розово фасади. Градът ще ни пренесе в дворците и разкоша на могъщи владетели от преди няколко столетия. Настаняване в хотел „Sarovar Premiere” 5*  или подобен. Вечеря и нощувка.

Ден 6: ДЖАЙПУР
След закуска екзотична разходка на слонове до приказния форт Амбер, известен и като «Малката китайска стена». Това е първата столица на държавата Раджастан, основана през ХVІІІ век от династията Джай Сингх. Покрай дворцовите ритуали в крепостта ще надникнем и в тайния живот на харема на махараджата.
След това ще посетим Градския дворец, където ще видим богатата колекция от тъкани и облекла на махараджата и семейството му, както и най-големия в света сребърен съд за вода с вместимост почти 400 литра! Махараджата Савай Джай Сингх ІІ създава и знаменитата Слънчева обсерватория, която и до днес, 300 години по-късно, отчита времето перфектно! Тя носи името Джантар Мантар и има общо 5 такива съоръжения на различни места, включително и  в Делхи. Обсерваторията в Джайпур е най-голямото от тях. Водният дворец, известен още като Джал Махал, е разположен също в  Джайпур. Името на този забележителен замък идва от факта, че той е красиво разположен сред водата. Водният дворец се отличава със сложната си архитектура. Хава Махал или в буквален превод „Двореца на ветровете” е една от основните забележителности на Джайпур. Впечатляващ със своята архитектура, изградена от множество малки бастиони, стриктно аранжирани и изграждащи пищната, но хармонична фасада. Хава Махал е бил предназначен за „женски дворец”. Построен е  за улесняване на жените на кралското семейство - дискретно да наблюдават от своите стаи ежедневието и шествията в града. Дворецът на ветровете е построен във време, когато владетелските жени са били изцяло скрити от очите на света.
Вечеря. Нощувка

Ден 7: ДЖАЙПУР - ДЕЛХИ
След късна закуска отпътуване обратно за Делхи с почивки за кафе и чай по път. Вечерта пристигане в индийската столица. Настаняване в хотел “Radisson Blu Dwarka” 5* или подобен. Вечеря и нощувка.
 
Ден 8: КЪМ ЕВРОПА
Ранен трансфер до летището. Отпътуване за България с Турски авиолинии.
 
Цената включва:
 • Самолетен билет София/Варна – Истанбул – Делхи – Истанбул – Варна/София с Турски авиолинии
 • Летищни такси – 250 евро/ 489 лв. (към 15.01.2019) Точният размер се фиксира в момента на издаване на билетите. При промяна на стойността на летищните такси разликата се доплаща.
 • 3 нощувки със закуски и вечери в хотел 5* в Делхи
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 5* в Агра
 • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел 5* в Джайпур
 • Сити тур на Делхи
 • Посещение на Агра и Тадж Махал
 • Сити тур на Джайпур
 • Посещение на Фатехпур Сикри
 • Входни такси на обектите, упоменати в програмата
 • Климатизиран транспорт в Индия - автобус
 • Екскурзоводско обслужване на английски  език по време на цялата програма
 • Всички трансфери, упоменати в програмата
 • Медицинска застраховка с асистанс на ЗК "МОНДИАЛ" с покритие 10 000 евро на човек
 • Водач-преводач на групата от фирмата-туроператор
Цената не включва:
 • Бакшиши за местните екскурзоводи, за пренасяне на багажа в хотелите и за обслужване в ресторантите –  по 5 USD на ден престой. Заплащат се при пристигане на място.
 • Лични разходи (телефонни разговори, мини-бар и др.)
 • Напитки по време на храненията
 • Обеди
 • Неупоменати в програмата услуги
 • Туристическа виза за Индия  80 USD към 15.01.2019. Точният размер се фиксира в момента на кандидатстване. Заплаща се в офисите на фирмата-туроператор
 • Такса визова обработка на документите – 20 евро/ 40 лв. Заплаща се при записване.
 
Минимален брой участници: 25
 
Условия за записване и начин на плащане: 
 • Депозит: 600 евро/ 1200 лв. при подписване на договор.
 • Доплащане до 40 дни преди датата на отпътуване 

Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация. 
Необходима ваксина: Да
 
ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛОВИЯ:
Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата.
Доплащане за настаняване в единична стая - 205 евро/ 401 лв. за дати 29.04 и 06.05.2019 г. и 255 евро/ 499 лв. за дати 04.11 и 11.11.2019 г.
 
Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение. 
Фирмата-огранизатор предлага на своите клиенти и застраховка «Отказ от пътуване» - от 2%, за повече информация попитайте в офисите ни.