Самолетни програми от Варна

Китай от Варна и София
Продължителност:
9 дни / 6 нощувки

Транспорт:
Самолет


от: 2992 лв.
Програма

Колосите на Китай

Маршрут: Маршрут: София/Варна – Истанбул – Пекин – Шанхай – Истанбул – София/Варна
 
9 дни / 6 нощувки
 
Дати: 02.11.2019 - 10.11.2019 

Цена от: 2992 лева * 

 
*РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
 
Ако има страна в света, която в ХХI век се очаква да направи истински бум в туристическата индустрия, то това без съмнение е Китай. Тази огромна държава с над 6.9 млн. кв.км площ, притежава в наследство една от най-ранните цивилизации на планетата. Достатъчно е да припомним, че тук се намира едно от седемте чудеса на света - Великата китайска стена, че тук е родината на някои от най-известните изобретения на човешкия гений: барута, компаса, коприната, финия порцелан, лунния календар (един от най-старите в света!), първата енциклопедия (с 1000 тома!), първият звезден каталог и пр. Тук са 14 от най-високите планински върхове в света, над 8000 метра, тук е третата след Нил и Амазонка река на планетата - Яндзъ, с дължина над 6700 км. Тук живее и най-многобройното население на земята - над 1,2 милиарда души! Всичко това и сега, и в бъдеще ще привлича хиляди търсачи на приключения от всички континенти.
 
Програма
Ден 1: София/Варна – Истанбул
Полет от Варна с Турски авиолинии в 15:40 ч. Кацане в Истанбул в 17:40 ч.
Полет от София с Турски авиолинии в 21:20 ч. Кацане в Истанбул в 23.40 ч.
 
Ден 2: Истанбул - Пекин
Излитане от Истанбул в 01:55 ч. Кацане в китайската столица в 16:10 ч., трансфер и настаняване в хотел Jiangxi Grand Hotel 4* или подобен.  Вечеря по меню.  Нощувка.
 
Ден 3: Великата китайска стена
Среща с едно от чудесата на света, символ на Китай - Великата китайска стена. Това необикновено творение на инженерната мисъл в древния свят е с дължина повече от 6  хиляди километра, на височина достига 10 метра и се вие през 8 провинции от границата със Северна Корея до пустинята Гоби. Стената е строена за защита от нападенията на варварите, като изграждането й е започнало през Iiвек пр.Хр. Днес изпълнява функцията на музей и е едно от най-посещаваните от туристи места в Китай. От 1987 година е под закрилата на ЮНЕСКО. 
Обяд в местен ресторант по меню.
Посещение на фабрика за изделия от нефрит - един от традиционните атрактивни занаяти в Китай, и Храма на небето - даоистки комплекс, в който императорите от династиите Чин и Мин идвали за годишните церемонии с молитви към небесата за по-богата реколта.
Вечеря в местен ресторант по меню. Нощувка.
 
Ден 4: Площадът Тянанмън и Забраненият град
Закуска. Китайската столишца съществува от близо 3000 години. Днес градът впечатлява с модерната си архитектура, която показва как фантазията на проектанти и строители се е развила с размах и в огромни мащаби.  В същото време Пекин ревностно пази своето изключително наследство. Преди да се потопим в древността, ще посетим Тянанмън - Площадът на небесното спокойствие, най-големият площад в света. Тук, редом с представителните институции на властта, се намира и мавзолеят на някогашния  комунистически лидер Мао Дзедун, пред който се вият за поклонение огромни опашки от хора. В сърцето на столицата е Забраненият град, откъдето почти 400 години династиите Мин и Чин са управлявали страната. Строен  е през ХV век в продължение на 14 години, бил е дом на 24 императори и техните семейства. Представлява огромен комплекс от дворци, храмове, административни сгради, павилиони и др. Но в същото време е бил недостъпен за обикновените хора. 
Обяд в местен ресторант по меню. 
След обяд отпътуване за Шанхай с бързия влак / тук железниците развиват скорост не по-малка от 300 км/час/ и пристигане вечерта в мегаполиса на китайския Юг. Трансфер и настаняване в хотела. Вечеря в местен ресторант по меню и нощувка в хотел „Regal Jinfeng Hotel” 4* или подобен.
 
Ден 5: Гигантът Шанхай
Закуска. Шанхай е най-големият град в Китай, с над 25 милиона жители. Счита се за най-модерният и "най-лъскав" мегаполис в страната. Той е най-големият финансов и търговски център в Китай.Разположен е на двата бряга на реката Хуан Пу, дълга 140 км, по която денонощно се движат фериботи, товарни съдове, баржи, туристически корабчета. На единия й бряг е новата модерна зона Пудонг с ярко осветени нощем небостъргачи начело с бизнес центъра Шанхай тауър /632 м/ с формата на бутилка и Световния финансов център /474 м/ с формана на отварачка за бутилки. Тези ексцентрични творения на китайската архитектура може да съзерцавате от прочутата 141 – метрова шанхайска телевизионна кула, наричана „Перлата на Изтока”. По време на туристическата обиколка из града ще видите и други атрактивни образци на бетоновата джунгла. Но Шанхай е и град с традиции и уважение към религията. В това ще се убедите при посещението на Храма на Нефритения Буда, където ще се потопите в света на будизма.
Обяд в местен ресторант по меню.
През този ден ще гостуваме на фабрика за перли, ще отделим и свободно време за разходка и шопинг по главната търговска улица на града Нанджин. 
Вечеря в местен ресторант по меню. 
Завръщане в хотела. Нощувка.
 
Ден 7: Шанхай
Закуска.
Днес ще се разходите по Площада на народа – Ларгото на града, където ще посетите изключително интересния Исторически музей на Шанхай. Тук може да видите изключителна колекция от национални костюми, битови предмети на различните малцинства в Китай, керамика още от времето на неолита и др. Векове наред през Китай е минавал Пътят на коприната и съвсем естествено е да гостуваме във фабрика за коприна.
Обяд в местен ресторант по меню.
След обяд сме предвидили разходка из улиците на английския и френския квартал на Шанхай. Както и посещение на един от най-популярните райони в Шанхай, обособен само за шопинг, хранене и забавления.
Вечеря в местен ресторант по меню. Нощувка.

Ден 8Шанхай – Суджоу – Шанхай
Закуска. През този ден ще посетите Суджоу (с включен обяд в местен ресторант по меню) – град на 120 км от Шанхай, известен като „Китайската Венеция”. През него минава едно от най-големите транспортни сърожения по вода в Китай – Великият воден канал. Дължината му от 1700 км го поставя на първо място в света. Всеки ден по канала плават и туристически лодки, може да се възползвате от това. Каналът минава под красиви мостове, има и много вътрешни разклонения и по тази причина го сравняват с италианската перла Венеция.
Вечеря в местен ресторант по меню.
Нощувка.
 
Ден 9: Шанхай – Истанбул
След закуска посещение на шанхайския Океанариум, който се смята за най-големия морски аквариум в Азия. Ще наблюдавате красиви представители на морската и речната флора и фауна от цял свят в безбройните зали и тунели на музея. 
А накрая – ще се разходите с лодка по река Хуан Пу. 
Свободно време за разходки или шопинг.
Вечерта - трансфер до летището и полет за Истанбул с Турските авиолинии в 23:05 ч.

Ден 9: Истанбул – София/Варна
Кацане в Истанбул в 06:10 ч. 
Полет за Варна в 14:45 ч. с пристиган е в 14:45 ч.
Полет за София в 08:35 и кацане в 08:55 ч.
 
 
Цената е на човек в двойна стая и включва:
 • Самолетен билет с Турски авиолини  София/Варна - Истанбул - Пекин; Шанхай –  Истанбул - София/Варна и включени летищни такси
 • 6 нощувки със закуски хотели  4*
 • 6 обяда и 6 вечери в китайски ресторанти
 • Туристическа обиколка на Пекин и Шанхай
 • Посещение на фабрика за нефрит в Пекин, за перли и коприна в Шанхай
 • Посещение на Великата китайска стена
 • Климатизиран транспорт
 • Входни такси за музеите и обектите по програмата
 • Местно екурзоводско обслужване
 • Всички трансфери, упоменати в програмата
 • Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро на човек на ЗК "МОНДИАЛ"
 • Водач-преводач на групата от фирмата-организатор
 
Цената не включва:
 • Бакшиши за местните шофьори и екскурзоводи по маршрута ,за пренасяне на багажа и за обслужване в хотелите и ресторантите в размер на 5 USD на ден престой. Заплащат се на място при пристигане.
 • Лични разходи (телефонни разговори, мини-бар и др.)
 • Неупоменати в програмата услуги.
 • Такса за издаване на групова туристическа виза за еднократно влизане в страната към 16.01.2019 г. – 80 USD на човек (около 138 лв) – заплаща се задължително.
 • ВАЖНО: Китайска народна република Посолството на КНР в България въведе, считано от 16 август 2018 г., издаването на визи с биометрични данни, за което е необходимо снемане на 10-пръстови отпечатъка. Тази разпоредба се отнася за всички български граждани, желаещи да посетят Китай. Във връзка с това е необходимо всички кандидатстващи за китайска виза да се явят лично в посолството за вземане на биометрични данни!
 • Застраховка “Отмяна на пътуването” с  Мондиал – от 2 % от пакетната цена. За повече информация моля запитайте в офисите ни.
Минимален брой участници: 25
 
Условия за записване и начин на плащане: 
 • Депозит: 800 евро/1600 лв
 • Доплащане до 45 дни преди отпътуване 
 • Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация. 
 • Необходима ваксина: Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.
 • Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение.
Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация. 
Необходима ваксина: Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.
Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение.
 
Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата.
 
Фирмата-огранизатор предлага на своите клиенти и застраховка «Отказ от пътуване» - от 2%, за повече информация попитайте в офисите ни.
Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват с „ЗАД АРМЕЕЦ” или Мондиал Асистанс.
Фирмата-организатор е сключила застраховка “Отговорност на Туроператора” с „ЗД ЕВРОИНС АД”, София, Застрахователна полица № 03700100001319.