Самолетни програми от Варна

Китай от Варна и София
Продължителност:
11 дни / 8 нощувки

Транспорт:
Самолет


от: 3299 лв.
Програма

Китайска приказка - Гранд тур на древната необятна страна

Маршрут: София/Варна - Истанбул - Пекин – Лоян – манастира Шаолин - Сиян – Шанхай – Истанбул - София/Варна
 
11 дни / 8 нощувки
 
Дати: 18.05.2019 - 28.05.2019 / 19.10.2019 - 29.10.2019 

Цена от: 3299 лева * 

 
*РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
 
Ако има страна в света, която в ХХI век се очаква да направи истински бум в туристическата индустрия, то това без съмнение е Китай. Тази огромна държава с над 6.9 млн. кв.км площ, притежава в наследство една от най-ранните цивилизации на планетата. Достатъчно е да припомним, че тук се намира едно от седемте чудеса на света - Великата китайска стена, че тук е родината на някои от най-известните изобретения на човешкия гений: барута, компаса, коприната, финия порцелан, лунния календар (един от най-старите в света!), първата енциклопедия (с 1000 тома!), първият звезден каталог и пр. Тук са 14 от най-високите планински върхове в света, над 8000 метра, тук е третата след Нил и Амазонка река на планетата - Яндзъ, с дължина над 6700 км. Тук живее и най-многобройното население на земята - над 1,2 милиарда души! Всичко това и сега, и в бъдеще ще привлича хиляди търсачи на приключения от всички континенти.
 
Програма
Ден 1: София/Варна – Пекин
Полет от Варна с Турски авиолинии в 14:25 ч. Кацане в Истанбул в 17:00 ч.
Полет от София с Турски авиолинии в 21:40 ч. Кацане в Истанбул в 23.05 ч.
 
Ден 2: Пекин
Полет в 01:25 ч. от Истанбул и кацане в китайската столица Пекин в 15:25 ч. Трансфер и настаняване в хотел “Jiangxi Grand” 4* http://www.jiangxigrandhotel.com/  или подобен. Вечеря в хотела.
Възможност срещу допълнително заплащане за посещение на уникалния спектакъл «Династията на Златната Маска», който с помощта на грандиозна сценография (вода, светлини и пиротехника) разказва легенда за истинска любов, война и императорски пиршества.
Нощувка.
 
Ден 3: Великата китайска стена
Ранна закуска. Днес ще имаме среща с едно от чудесата на света, символ на Китай - Великата китайска стена (ЮНЕСКО). Това необикновено творение на инженерната мисъл в древния свят е с дължина повече от 10 хиляди километра, на височина достига 8 метра и се вие през 8 провинции. Стената е строена за защита от нападенията на варварите. Днес изпълнява функцията на музей и е едно от най-посещаваните от туристи места в Китай. Обяд в китайски ресторант.
Посещение на фабрика за нефрит - един от традиционните атрактивни занаяти в Китай и Храмът на небето - даоистки комплекс от храмови сгради. Тук императорите от династиите Чин и Мин идвали за годишните церомонии с молитви към небесата за по-богата реколта.
Завръщане в хотела и свободно време за вечеря.
Нощувка.

Ден 4: Забраненият град
След закуска посещение на Тян ан Мън - Площадът на небесното спокойствие, най-големият площад в света. Следва Забраненият град, откъдето почти 400 години династиите Мин и Чин са управлявали страната. Строен  е през ХV век в продължение на 14 години и е бил недостъпен за обикновените хора. Един от най-красивите и големи дворци в света е и зимният императорски дворец Гугун, който също ще видим по време на обиколната програма.
Обяд в китайски ресторант.
Отпътуване с бързия влак за  „малкия” (само...10 милиона жители) град Джънджоу около 16:50 ч. Пристигане в 20:14 ч.
Трансфер и настаняване в хотел “Holiday Inn Express” 4* https://www.ihg.com/holidayinnexpress/hotels/us/en/zhengzhou/cgoex/hoteldetail или подобен.
 
Ден 5: Вратата на дракона и манастирът Шаолин
Закуска. Посещение на манастира Шаолин - център на будизма от 445 година и  прочут с китайските бойни изкуства, въведени от индийския монах Да Мо. Шоу спектакълът „Духът на Шаолин” представя демонстрации на различни бойни техники, а музеят снаоръжията в манастира предоставя възможност по желание и за стрелба с лък. В обиколката е включено и разглеждането на Гората на пагодите - впечатляващо място, където десетки каменни пагоди са били построени в чест на монасите от Шаолин.
Обяд в китайски ресторант.
Разглеждане на пещерите Лонмън (Вратата на дракона), които представляват будистки пещерен манастирски комплекс (ЮНЕСКО) с над 100 000 изображения на Буда и неговите ученици, феи, танцьорки и музиканти. Нощувка в хотел "Luoyang Peony International" 4* (http://www.peonyhotel.net/)  или подобен.
Ден 6: Древното изкуство калиграфия
След закуска трансфер до жп гарата и отпътуване с влак до Сиян (1-ва класа – климатик) – древната столица на Китайската империя. Пристигане около 11:40 ч.
Трансфер и обяд в китайски ресторант. 
 
След обяд посещение на музея за традиционно изкуство Тангбо, където ще се запознаем с китайската калиграфия като едно от най-древните изкуства. Разходка по старинната  улица на Сиян – Вън Хуацзе, известна със своята традиционната архитектура, малки дюкянчета , магазини и кулинария.
Настаняване в хотел "Skytel" 4* http://www.skytelhotelxian.com/  или подобен. Нощувка.

Ден 7: Теракотената армия и Голямата пагода на Великата гъска

След закуска посещение на една от най-известните в света атракции на китайска земя - гробницата с теракотената армия, обект на ЮНЕСКО. Изграждането на уникалната армия от над 6000 фигури, подредени за поход, започва през 246 г. и е продължило 36 години. Всяка фигура има свои индивидуални черти – предполага се, че великият и жесток император Цин Шихуан (първият император на Китай) е наредил да изваят фигурите на личните му най-добри войни, които и в задгробния му живот да го пазят. Казват, че хилядите работници, градили гробницата, са били зазидани живи!
Обяд в китайски ресторант.
Посещение на  Голямата пагода на Великата Гъска - един от най-известните образци на будистката архитектура от времето на династията Тан, хранилище на стотици будистки ръкописи.
Нощувка.

Ден 8: Кулата на камбаната
Закуска. Посещение на Великата джамия – най-старата и най-известната в Китай. Построяването ѝ датира от 792 година. Посещение на древната градска стена.
Обяд в местен ресторант.
След обяд ще видите и Кулата на камбаната - внушителна постройка в традиционен стил в геометричния център на града. Отправяне към ж.п. гарата и отпътуване за Шанхай в 16:00 ч. с бързия влак. Пристигане в китайския мегаполис вечерта. Трансфер и настаняване в хотел "Shanghai Baolong" 4*  (http://www.baolonghotelshanghai.com/) или подобен.
 
Ден 9: Гигантът Шанхай
Закуска. Шанхай е най-големият град в Китай, с над 25 милиона жители. Счита се за най-модерният и "най-лъскав" мегаполис в страната. Предстои ни туристическа обиколка на Шанхай с посещение на Нефритения Буда и прочутата телевизионна кула, наричана “Перлата на Изтока”.
Обяд в китайски ресторант.
Посещение на фабрика за перли и свободно време за разходка и шопинг по главната търговска улица на града Нанджин.
Възможност за разходка с лодка по река Хуан Пу с включени трансфери и местен екскурзовод.
 
Завръщане в хотела. Нощувка.

Ден 10: Шанхай
Днес ще се разходите по Площада на народа – Ларгото на града, ще посетите изключително интересния Музей на Шанхай и фабрика за коприна.
Обяд в местен ресторант.
След обяд разходка из улиците на английския и френския квартал на Шанхай. Посещение и на един от най-популярните райони в Шанхай, обособен само за шопинг, хранене и забавления.
Възможност за посещение на Океанариума, който се смята за най-големия морски аквариум в Азия. Ще видим красиви представители на морската и речната флора и фауна от цял свят в безбройните зали и тунели на музея.
Вечерта - трансфер до летището и полет за Истанбул в 22:45 ч.
 
Ден 11: България
Кацане в Истанбул в 05:20 ч. Излитане за София в 07:50 ч., където пристигате в 09:05ч. Полетът за Варна е в 12:40 ч. Кацане в 13:45 ч.
 
Цената е на човек в двойна стая и включва:
 • Самолетен билет с Турски авиолини  София/Варна - Истанбул - Пекин; Шанхай –  Истанбул - София/Варна
 • Летищни такси – 381 евро/746 лв (към 29.10.2018). Точният размер се фиксира в момента на издаване на билетите. При промяна на стойността на летищните такси разликата се доплаща.
 • 8 нощувки със закуски в хотели  4*
 • 1 вечеря в хотелa в Пекин
 • 8 обяда в китайски ресторанти
 • Туристическа обиколка на Пекин
 • Посещение на фабрика за нефрит в Пекин
 • Посещение на Великата китайска стена и Свещения път
 • Разглеждане на пещерите Лонмън, Манастира Шаолин и Гората на пагодите в Лоян
 • Посещение на музея за традиционно изкуство Тангбо и запознаване с китайската калиграфия
 • Посещение на гробницата с теракотената армия
 • Разходка по улицата на културата – Вън Хуацзе
 • Сити тур на Сиан
 • Туристическа обиколка на Шанхай
 • Климатизиран транспорт
 • Входни такси за музеите и обектите по програмата
 • Местно екурзоводско обслужване
 • Всички трансфери, упоменати в програмата
 • Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро на човек на ЗК "МОНДИАЛ"
 • Водач-преводач на групата от фирмата-организатор
Цената не включва:
 • Доплащане за 6 вечери (1 в Пекин, 1 в Лоян, 2 в Сиян, 2 в Шанхай) - 120 евро/ 240 лв. (Заявяват се и се заплащат предварително от България до месец преди датата на отпътуване).
 • Спектакъл "Златната маска" - 45 евро/90 лв.
 • Разходка с лодка по река Хуан Пу - 28 евро/56 лв.
 • Посещение на Океанариума в Шанхай - 29 евро/58 лв.
 • Бакшиши за местните шофьори и екскурзоводи по маршрута в размер на 5 USD на пълен ден престой. Сумата се заплаща на водача по време на първия трансфер летище - хотел.
 • Пренасяне на багажа и бакшиши в хотелите и ресторантите
 • Лични разходи (телефонни разговори, мини-бар и др.)
 • Неупоменати в програмата услуги
 • Такса за издаване на групова туристическа виза за еднократно влизане в страната – 80 USD на човек (около 144 лв) – заплаща се задължително
 • Застраховка “Отмяна на пътуването” с  Мондиал – от 2 % от пакетната цена. За повече информация моля запитайте в офисите ни
Минимален брой участници: 10
 
Условия за записване и начин на плащане: 
 • Депозит: 800 евро/1600 лв
 • Доплащане до 45 дни преди отпътуване 
 • Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация. 
 • Необходима ваксина: Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.
 • Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение.
 Допълнителни екскурзии
Доплащане за 6 вечери (1 в Пекин, 1 в Лоян, 2 в Сиян, 2 в Шанхай)
Минимален брой участници за доп. екскурзия: 6 човека
Цена: 240 лв.
Спектакъл "Златната маска"
Минимален брой участници за доп. екскурзия: 6 човека
Цена: 90 лв.
Разходка с лодка по река Хуан Пу
Минимален брой участници за доп. екскурзия: 6 човека
Цена: 56 лв.
Посещение на Океанариума в Шанхай
Минимален брой участници за доп. екскурзия: 6 човека
Цена: 58 лв.
Забележка: записват се в България месец преди датата на отпътуване!
Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата.
 
Фирмата-огранизатор предлага на своите клиенти и застраховка «Отказ от пътуване» - от 2%, за повече информация попитайте в офисите ни.
Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват с „ЗАД АРМЕЕЦ” или Мондиал Асистанс.
Фирмата-организатор е сключила застраховка “Отговорност на Туроператора” с „ЗД ЕВРОИНС АД”, София, Застрахователна полица № 03700100001319.