18-те най-красиви градове в Европа

Кратка обиколка из 18-те от най-хубавите градове в Европа

Всеки туристически град си има своето очарования и идентичност, която го отличава от останалите. Постарахме се да ви покажем част от красивите места в Европа. Някои може вече и да сте посетили, а други да намерят място в бъдещите ви планове. Какъвто и да е вашия избор се надяваме да изкарате приятно следващите няколко минути с нас.

 
Манарола (Чинкуе Тере) е едно известните селца в района Чинкуе Тере. Тук няма трафик, коли, цари изключително спокойствие и имате достатъчно време да се полюбувате на това прекрасно рибарско селце. Мястото е известно още с хубавото си вино Sciacchetrà. 
 
Монарола, Чинкуе Тере 
 
Гармиш-Партенкирхен – очарователно планинско градче в Бавария, Германия. В миналото са били два отделни града, които се обединяват по повод Зимните олимпийски игри през 1936 г.
 
Гармиш-Партенкирхен
 
Портри, Шотландия – най-големият град на остров Скай с население само около 2500 души. Основен поминък в града е риболовът, туризма и производството на уиски.
 
Портри, Шотландия

Рейн, Норвегия – това малко рибарско градче с население само 300 души е избрано за най-красиво селище в Норвегия. През лятото можете да любувате на незалязващото (почти) слънце, а през зимата на Северното сияние.
 
Рейн, Норвегия Рейн, Норвегия

Колмар, Франция – намира се в северната част на Франция, близо до немската граница. Може би и затова тук ще усетите както френско, така и немско влияние в местната кухня. Известен е още и като „столица на елзаското вино“.
 
Колмар, Франция

Блед, Словения
Блед е известен планински курортен град в Словения, разположен около красиво езеро със същото име. В средата на езерото се намира малък остров, на който е построен и замъкът Блед.
 
Блед, Словения

Халщат, Австрия
Наричат го един от най-красивите градове в Австрия, разположен на брега на едноименното живописно езеро.
 
Халщат, Австрия
 
Байбъри, Англия
Малко градче в югозападна Англия в района на Котсуолд, област Глостършър. За него казват, че е като замръзнало във времето. Каменните къщи с островърхи покриви са строени в 17-ти век, а река Колн продължава да тече през центъра на града, все още пълна с пъстърва.
 
Байбъри, Англия
 
Анси, Франция
Анси е град в в източна Франция на северния бряг на езерото Анси, около малката река Тиу в Предалпите. Намира се на около 30-тина километра от Женева. Целят град е прорязан от множество канали и поточета, които представляват невероятна гледка през всички сезони на годината.
 
Анси, Франция
 
Синтра, Португалия
Разположен високо сред хълмовете над крайбрежието на Ещорил, северозападно от Лисабон. Лорд Байрон го нарича „райска градина“, а Ханс- Кристиян Андерсен го описва като „най-красивото място в Португалия“.
 
Синтра, Португалия
 
Бурано, Италия
Всъщност пресдставлява малък остров във Венецианската лагуна. Отличава се със своите малки къщи  в цветовете на дъгата. Всъщност, ако желаеш да боядисаш къщата си, се изисква специално разрешение от властите се следи да се използват само одобрени цветове. 
 
Бурано, Италия
 
Гитхорн, Холандия
Това е града без улици. Предвижването по него става по вода, с лодка по каналите, които го опасват, с колело по велоалеите и с кънки през зимата по алеите :)
 
Гитхорн, Холандия

Ез, Франция
Крайбрежен град-курорт на брега на Френската Ривиера. Най-високата му точка е хълмът на Ез с височина около 500 метра надморска височина, които някои шеговито наричат „орлово гнездо“. За сметка на това, от там се откриват едни от най-красивите гледки към Лазурния бряг.
 
Ез, Франция

Чески Крумлов, Чехия
Малък град, датиеащ още от Средновековието, не много познат на широката публика, но истинско съкровище за пътешествениците. Намира се в Южнобохемски край на Чехия и е разположен на река Вълтава. Старата част на града е част от списъка за световното наследство на ЮНЕСКО.
 
Чески Крумлов  Чески Крумлов
 
Грюер, Швейцария
Името „Грюер“ се свързва повече с едноименното сирене, което се произвежда в района. Малко са чували за градчето, а то си заслужава определено да се посети. Широката му павирана централна улица отвежда до невероятен средновековен замък. Това заедно с заобикалящите гледки към Алпите, определно му извоюва място в този списък.

Грюер, Швейцария Грюер замък, Швейцария
 
Динан, Белгия
Град в Южна Белгия, на брега река Мьоза. Притиснат между реката и огромната Цитадела, която се издига над града, откъдето се откриват забележителни гледки към околността.
 
Динан, Белгия
 
Телч, Чехия
За него казват, че е като излязъл от приказките на Андерсен със средновековния си замък, площада и ренесансовите си къщи. 
 
Телч, Чехия Телч, Чехия

Кохем, Германия
Богат на история, легенди, фолклор, тук на всеки ъгъл те чака причина за поредното „Ах!“ Има красив замък, построен преди повече от 1000 години и един от най-хубавите и приказни градове в Германия! 
 
Кохем, Германия Кохем замък, Германия