Осемте туристически капана, които може да избегнете

 Осемте туристически капана, които можете да избегнете – хумористична туристическа информация и все пак..

Ех, какво по-хубаво от това да пътуваш и да откриваш нови места. Въпреки че някои от тях се оказват доста прехвалени, няма как да ги прескочиш.

И все пак, ако сте чакали на тричасова опашка за да се качите на Айфеловата кула, нашите съвети за избягване на по-известните туристически капани, може да се окажат полезни.

1. Таймс Скуеър – ярките светлини на големия град. Това общо взето е всичко, което може да се каже за Таймс Скуеър. Мръсно е, пренаселено е и препълнено с хора, облечени като Спондж Боб.

Като алтернатива, само през няколко пресечки, ще откриете Обществената библиотека на Ню Йорк и да се отдадете на истинска култура.

Обществена библиотека на Ню Йорк  

2. Холивудската Алея на славата в Лос Анжелис – търсите живи знаменитости на Алеята на славата? Е, няма да ги откриете там! Не си губете времето с този прекалено обикновен тротоар, препълнен с туристи. Вместо това можете да посетите всеизвестния Китайски театър на Грауман или да си поръчате коктейл в Chateau Marmont, където наистина може да се срещне  знаменитост.

 

Китайски театър Грауман

3. Лондонското око – най-високото виенско колело в Европа. И все пак.. защо да си губите времето с атракциони, като през това време можете да карате колело в Хайд Парк, да пиете ароматен чай в Хародс или да погледате съвременно изкуство в Галерия Тейт.

Лондонското Око 

4. Камбаната на Свободата – Филаделфия се пука по шевовете от забележителности, но да се редиш на дълга опашка, за да снимаш спукана камбана, може би не е най-доброто, което можеш да направиш със свободното си време. Вместо това, можете да потърсите  "Elfreth's Alley" - прекрасна малка уличка с обитаеми сгради, най-старата в Америка!

Камбаната на свободата във Филаделфия, САЩ 

"Elfreth's Alley" by Photo: Mr. Kjetil Ree 

 

5.  Ниагарският водопад – добре де, това няма как да не се види.... но се пригответе за не толкова зашеметяващи гледки. Природното чудо е заобиколено от грозни небостъргачи, казина и тълпи от облечени в мушами туристи J

Ниагарски водопад, Ню Йорк

6.  Four corners – Четирите ъгъла в САЩ. По принцип идеята за паметник на това място е интересна. Това е единственото място в САЩ, където се събират четири щата – Ню Мексико,  Аризона, Колорадо и Юта.  Но ако не сте наблизо, няма нужда да отбивате от пътя. Вместо това можете да продължите своето пътешествие до Големите Пясъчни Дюни – национален парк в Колорадо – където ще видите най-тъмното и най-звездното небе в страната.

Четирите ъгъла в САЩ 

7.  Мона Лиза – Леонардо несъмнено е един от най-великите майстори на четката, но да чакаш на опашка за възможността да я зърнеш само за 20 секунди е повече от отчайващо. Какво ще кажете за малко повече време за другите 35 000 шедьоври в Лувъра, включително и по-малко известните произведения на Да Винчи – Свети Йоан Кръстител и Богородица на скалите?

8.  Езерото Лох Нес – ако имате излишно време и сте наблизо, защо не?! Но ако трябва да карате три часа от Единбург, за да го видите, помислете пак. В крайна сметка, възможността да видите Неси е мнооого малка J

 

Ако статията Ви допада можете да посетите и нашата фейсбук страница за много още!