Манастири. Магията на Възраждането

Манастири *Магическа енергия* Възрожденска атмосфера
Продължителност:
4 дни / 3 нощувки

Транспорт:
Автобус


от: 212 лв.
Програма

 

МАНАСТИРИ *МАГИЧЕСКА ЕНЕРГИЯ* ВЪЗРОЖДЕНСКА АТМОСФЕРА

ЧЕТИРИДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ С АВТОБУС ОТ ВАРНА

ЕТЪРА, СОКОЛСКИ МАНАСТИР, ДРЯНОВСКИ МАНАСТИР,
МЕЛНИК, РУПИТЕ, РОЖЕНСКИ МАНАСТИР

ЦЕНА 212 лв.

 

ПРОГРАМА

07.10-10.10.2016

4 ДНИ/3 НОЩУВКИ

 

 ПРЕДИМСТВА в програмата
 • По-лек и балансиран преход
 • 2 нощувки в Мелник
 • Категория 3* хотели
 

Варна - Етъра - Соколски манастир - Дряново

Първи ден, 07.10, петък – Отпътуване от Варна в 8.30 ч. Антим I

Около 11.30 посещение на етнографски комплекс „Етъра“, единствен по рода си музей на открито, пазител на българските занаяти и традиции. В музея са разположени 50 обекта, къщи, занаятчийски работилници и водни съоръжения. Следва посещение на Соколски манастир, основан през 1833 г. ,свързан с националноосвободителнитеа борби. Манастирът е действащ, и е живописно разположен по горното течение на река Янтра, недалеч от комплекс „Етъра“. Отпътуване за гр. Дряново. Настаняване в хотела. Нощувка. 

Дряновски манастир - Пещера „Бачо Киро“ - Мелник

Втори ден, 08.10., събота – Закуска. Посещение на Дряновския манастир – средище на българската просвета и култура. Манастирът играе основна роля в подготовката на Априлското въстание. Разположен в красива клисура, основан по времето на цар Калоян, той е част от 100-те национални туристически обекта. За любителите на природните чудеса предлагаме да посетим  пещерата „Бачо Киро“, намираща се на около 300 метра от манастира. Оборудвана с ново, модерно осветление, в нея ще видите причудливи зали и пещерни образувания. Екскурзията продължава към Мелник. Настаняване в хотел Мелник. Нощувка.

Мелник - Роженски манастир - Рупите

Трети ден, 09.10, неделя – Закуска. Пешеходна разходка из гр. Мелник, най-малкият град в България, обявен за град-музей.  Ще разгледаме Кордопуловата къща, Пашовата къща и няколко запазени църкви. На път към Роженския манастир ще имаме възможност да видим и Мелнишките пирамиди, един уникален природен феномен. Роженският манастир е най-големият дейставщ манастир в Пиринския край. Основан през XII век, манастира е бил най-значителния духовен център в цялата околност за периода XVII-XIX век. Отпътуване за село Рупите. Местността е разположена върху вътрешната част на изгасналия вулкан Кожух. Мястото е прочуто с лековитите минерални извори, чист въздух и „магическа енергия“, според пророчицата Ванга, която избира да живее там. Посещение на храм “Света Петка Българска“, построен от Ванга и посещаван от хиляди поклонници.  Привечер връщане в хотела. Нощувка.

Мелник - София - В.Търново - Търговище - Шумен - Варна

Четвърти ден, 10.10, понеделник – Закуска. 8.30 ч. Отпътуване за Варна.  Почивка за обяд. Пристигане във Варна около 18.00 ч.   

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 •  Транспорт с лицензиран автобус
 • 3 нощувки със закуски в хотели 3* в Дряново и Мелник
 • Екскурзоводско обслужване
 • Застраховка

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: 

 •  Входни такси за посещаваните обекти
 •  Разходи от личен характер

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

 • Депозит за записване 30% от пакетна цена
 • Доплащане за единична стая – 45 лв.
 • Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията – 35
 • Срок за уведомление за осъществяване на екскузрията 7 дни преди началната дата