Цветница в Гърция

Цветница в Гърция
Маршрут:
Варна - Солун – Катерини Паралия – Метеора-Вергина-Едеса – Рупите - Варна

Продължителност:
5 дни / 3 нощувки

Транспорт:
Автобус


от: 275 лв.
Програма

ГЪРЦИЯ - ЧУДЕСАТА НА ПРИРОДАТА

Маршрут:Варна - Солун – Катерини Паралия – Метеора-Вергина-Едеса – Рупите - Варна
 
5 дни/ 3 нощувки

Дати: 07 април - 11 април 2017

ЦЕНА: 275 лв.

ПРОГРАМА                                                                                                                          

1 ден – Варна - Кулата
Отпътуване от Варна,ул.Антим 1 -22.00ч. Нощно пътуване.Преминаване през граничен пункт Кулата.
 
2 ден:  Кулата – Солун - Паралия Катерини                        
Пристигане в Солун около  10.00 ч. Солун е разположен в залив с дължина 160 км. Тук се намира най-голямото гръцко пристанище след атинското. Основите на града са положени от македонския владетел Касандър през 313 г. пр.н.е. Носи името на жена му - Тесалоники. Панорамна обиколка на Солун : Бялата кула , площад “Наварино” с Двореца на Галер; Арката на Галер, построена през 305 г.; крепостта “Ептапиргио”; Термическия залив; църквата “Св. Димитър”.Отпътуване за Олимпийската Ривиера. Пристигане в курорта Паралия Катерини.Настаняване в хотела. Свободно време за почивка. Вечеря в гръцка таверна с жива музика и програма/ по желание с допълнително заплащане/. Нощувка.
 
3 ден – Паралия Катерини – Метеора                                                                                                                  
Закуска. Отправяме се към долината на Темпи, в подножието на митичния Олимп и чудотворните „извори на Афродита” с лековита и светена вода. Ще посетим и параклиса „Св. Параскева”. След кратка фото пауза отпътуваме за Метеора – уникалното място, наричано осмото чудо на света, съчетание на природна красота и вековни християнски традиции. Това е комплекс от гигантски скали, които с течение на времето придобиват причудливи форми и стават приют за монасите, посветили своя живот на поклонението пред Бога. Изключителна възможност за разглеждане на някои от прочутите скални манастири. Кратка спирка в работилницата за изписване на Византийски икони и сувенири. Спираме в градчето Каламбака, в подножието на природния феномен. Свободно време за обяд и разходка. Връщаме се в хотела късно след обяд.Свободно време Нощувка.
 
4 ден – Паралия Катерини – Вергина – Едеса – с.Чучулигово
Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Вергина - където се намира гробницата на Филип Македонски и е само на 75 км от Солун. На мястото на днешна Вергина се намирала древната столица на Македония, Еге, която по-късно е преместена в Пела.  Това място става световноизвест¬но, след като в края на 70-те години на миналия век археологът Манолис Андроникос от¬крива непокътната гробницата на Филип Македонски, бащата на Александър Велики.                                                                                                                                      
Това място се превръща в магнетично за туристите,защото показва величието на изчезнала¬та империя на Филип Ма¬кедонски.  Най-голямата забележи¬телност обаче е Голямата могила. Тя е висока 13 м и археолозите  постепенно стигат до извода, че е по¬строена, за да скрие от грабители богатите царски погребе¬ния. Музейният комплекс е изграден през 1993 г. и обхваща малък храм и че¬тири гробници, две от които са изцяло запазени. Разлеждане на музейния комплекс и свободно време за сувенири.    Отпътуване за град  Едеса, един от най-красивите градове в северна Гърция (Егейска Македония), разположен на около 90 километра западно от Солун. Името си дължи на богатството си на вода, водопади и зеленина, като най-голяма слава на града са донесли знаменитите водопади. Неповторими по красотата си сталактитови и сталагмитови пещери се крият зад 70 метровите бушуващи потоци пенлива вода. Пешеходна разходка и фото пауза из красивия град със славянското име Воден. Отпътуване за България. Настаняване в хотел „Комити”, намиращ се в малко селце ,близо до граничен пункт Кулата. Нощувка.
 
5 ден – с.Чучулигово - Рупите -  Варна
Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване към  село Рупите – едно от най-притегателните и мистични места в България, където е живяла българската пророчица Ванга. Попитана защо е избрала точно това място за свой дом, тя отговорила: "Имам определено време колко да стоя тук. Това място е много особено. Служи ми като акумулатор и от него аз черпя енергия и сила. Някога тук е горял страшен огън, а този хребет над нас крие една голяма тайна." Хребетът, за който говори Ванга, всъщност е Кожух планина, възвишение в Рупите. Посещение на храм-паметникът "Св. Петка Българска". Отпътуване от Рупите за едно друго свято място,което ще запазим в тайна. Хубавите изненади винаги са много приятни! Отпътуване за Варна.Пристигане във Варна вечерта.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар);
 • 1 нощувка със закуска в хотел до граничен пункт Кулата
 • 2 нощувки със закуски  в хотел  3* в Паралия Катерини;
 • Панорамна екскурзия в Солун с местен екскурзовод на български език
 • Екскурзия до манастирите в Метеора
 • Екскурзия до Вергина и гробницата на Александър Македонски
 • Екскурзия до Едеса – водопадите
 • Посещение на храм-паметникът "Св. Петка Българска" в местност Рупите
 • застраховка "Помощ при пътуване в чужбина";
 • екскурзоводско обслужване на български език.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • входни такси в посещаваните обекти
 • вход за манастирите в Метеора – 3 Е
 • вход в гробницата на Филип Македонски във Вергина- 12Е
 • вход в Ротондата”Свети Георги” – 3Е
 • вход в Бялата кула в Солун – 3Е
 • вечеря в таверна с жива музика – 25Е
 • входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание, градски транспорт.
 • Обяди и вечери

Цената е валидна при група от минимум 35 пълноплащащи туристи.