Израел - Светите места!

1240 лв: Израел! Светите места от Варна!
Продължителност:
5 дни / 4 нощувки

Транспорт:
Самолет


от: 1240 лв.
Програма

ИЗРАЕЛ! СВЕТИТЕ МЕСТА ОТ ВАРНА!

САМОЛЕТНА ПРОГРАМА ОТ ВАРНА 

Бонуси: посещение на Хайфа и Бахайските градини и

разходка с лодка по Галилейското езеро, слушалки по време на

беседите за целия период
 
5 дни / 4 нощувки
 
17 ноември - 21 ноември 2020
 

Цена от: 1240 лв* - нови по-добри хотели

Водач на групата през цялото време.

Разходка с лодка по Галилейското езеро

Хотелско настаняване с включени закуски и вечери

Всички описани в програмата екскурзии и входни такси.
 
Възможност за доплащане за стая лукс в хотела във Витлеем
 
Един от най-добрите лицензирани екскурзоводи на български език. 
 

Обиколка на Светите места в Израел:

 • Тел Авив и Яфо (обиколка на древното селище Яфо)
 • Нетания (един от най-хубавите Средизeмноморски курорти в Израел)
 • Назарет (църквата „Св.Благовещение“ и кладенеца с лековита вода)
 • Тиберия (на брега на Галилейското езеро)
 • Галилейското езеро (разходка с корабче)
 • Капернаум (къщата на Свети Петър)
 • Хълмът на Блаженството (мястото, където Иисус избира своите Апостоли)
 • Свещената река Йордан и Ярденит (мястото на което Св. Йоан Кръстител е извършил светото кръщене на Иисус)
 • Юдейската пустиня
 • Кумран (мястото, където са открити „Древните свитъци от Мъртво море“)
 • Мъртво море (плаж, релакс и разходка)
 • Витлеем (базиликата „Рождество Христово“ и рожденото място на Иисус)
 • Йерусалим (Божи гроб, Маслиновия хълм, Стената на плача, гроба на цар Давид, мястото на Тайната вечеря, гроба на Дева Мария)
 
 

 ПРОГРАМА:

Варна, Тел Авив, Нетания

Първи ден, 17.11, вторник – отпътуване от Варна с директен полет на Wizz Air 12.55 ч.. Кацане на  летище Бен Гурион в Тел Авив в 15.15 и посрещане от представител на местния туроператор и лицензиран екскурзовод на български език. Трансфер до гр. Нетания. Пътуването ще продължи около 1 час. Градът е разположен на брега на Средиземно море и е един от най-големите курорти по Средиземноморското крайбрежие на Израел. Известен център за преработка на диаманти. Настаняване в хотела, разположен на метри от прекрасната плажна ивица. Свободно време за  разходка. Вечеря. Нощувка.

Хайфа, Назарет, Капернаум, Хълма на Блаженството, Галилейското езеро, Тиберия

Втори ден, 18.11, сряда – Закуска. Пътуването започва по протежение на крайбрежните равнини към гр. Хайфа, разположен на брега на Средиземно море. Панорамна гледка към залива на Хайфа и Бахайските градини. При възможност влизаме за посещение в градините. Маршуртът преминава покрай Канна Галилейска, мястото на първото чудо, където Христос превръща водата във вино. Следва посещение на църквата Св.Благовещение в Назарет, построена на мястото където Архангел Гавраил се явил пред  Дева Мария, за да и съобщи, че ще роди Иисус. Завършваме туристическата програма в града с посещение на православната църква с кладенеца на Дева Мария. Отпътуване за Капернаум. Древен град разположен по бреговете на Галилейското езеро. Капернаум в превод от иврит означава „Селото на Наум“. Поверието разказва, че Иисус живял в този град след като бил изгонен от Назарет, проповядвал в Синагогата и сътворил чудеса. Възкресил Яир, излекувал от тежки болести много вярващи, а когато бил изгонен и от този град предрекъл неговата гибел. През 7-ми век градът бил разрушен от персите. Францискански монаси се засели по тези земи в средата на 19 век. Когато започнали да строят манастири открили останките на Синагогата, една от най-древните в света. Разхождайки се из прекрасните градини виждаме и осмоъгълната църква. Недалеч от нея са останките от дома на Св. Петър. Продължаваме към „Хълма на Блаженството“. Влизаме в красивата църква, върху чийто под са изобразени “Осемте блаженства“, за които говори Иисус по време на прословутата проповед произнесена на това място. И пак тук, на този хълм Иисус избира своите Дванадесет Апостола. Гледката от Хълма на Блаженството е впечатляваща. Време за лична медитация. Продължаваме към гр. Тиберия. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка. 
 
Юдейската пустиня, Йерихон, Ярденит и река Йордан, Кумран, Мъртво море, Ахава
 
Трети ден, 19.11, четвъртък – Закуска. Пътуването ни продължава към Юдейската пустиня. Първо ще посетим Свещената река Йордан, мястото на което Св. Йоан Кръстител е извършил светото кръщене на Иисус. За целта се отправяме към „Ярденит“ - притежание на близо намиращия се кибуц Кинерет, където може да се премине през символично кръщение. За целта има обособен участък от реката,
в който вярващите трябва първо да изчистят тялото си (преминава се през душ), да облекат бяла роба и да се потопят във водата три пъти. Тази роба поклонникът трябва да пази до края на живота си.Следва посещение на Йерихон - най-древният град в света и най-ниско разположеният под морското равнище. На запад от Йерихон се издига The Mount of Temptation / Планината или хълмът на изкушенията, където, според три от евангелията, Христос прекарал 40 дни в пост и молитва, като отхвърлял изкушенията на Дявола. На средата на хълма се намира гръцкия православен Манастир на изкушението, основан през 340 г. от Харитон Изповедник. Манастирът многократно е разрушаван и изграждан наново. В пещерата на върха, над камъка, над който се е молил Исус, е изграден малък параклис. Тук започва в световен план отшелничеството – в опит да бъдат изпитани мъките Христови и да бъде преборен Дяволът. Днес ще посетим и Мъртво море, разположено е на 430 м под морското равнище, с площ около 1020 км2. Това е най-дълбокото солено езеро в света. Съдържанието на сол във водата е близо 20 пъти по-високо от това на Черно море. Поради високата соленост там не живеят риби или други морски организми. От там произлиза и името му Мъртво море. Химическият състав както на водите на Мъртво море, така и на лечебната кал е уникален. Препоръчват се за лечение на кожни и артритни болести. Преди да стигнем до специалния плаж ще спрем в селището Кумран, разположено на пустинно плато, изградено от Елините и разрушено по време на първата война между юдеите и римляните. Кумран е известен най-вече с това, че в пещерите около селището са открити „Древните свитъци от Мъртво море“. Според някои историци тези свитъци от пергамент са най-старите ръкописи на иврит. Следва време за релакс, плаж и разходка. Предоставяме възможност и за посещение на магазин на „Ахава“, в чиито козметични продукти се използват минерали от Мъртво море и са познати по цял свят със своите уникални подмладяващи свойства. „Ахава“ е единствената фирма, която има разрешение да добива суровини от Мъртво море. Следва отпътуване за Витлеем. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

Витлеем, Стария град Йерусалим, Божи гроб

Четвърти ден, 20.11, петък – Закуска. Започваме деня с посещение на базиликата „Рождество Христово“ и рожденото място на Иисус. Следващата ни спирка е Маслиновия хълм в Йерусалим. Пред нас се разкрива изключителна гледка. Елеонската планина, хълма Цион, старата римска крепост, куполът над Божи гроб. Следва посещение на Църквата на всички нации, разположена до Гетсиманската градина. Точно тук в деня на предателството на Юда, Исус е произнесъл гетсиманската молитва. Днес в градината има няколко много стари маслинови дървета, които според някои историци са на възраст над 2 000 г. Северно от Гетсиманската градина се намира православна църква, посветена на Успение Богородично. Построена през XII век на мястото, където през 326 г. майката на император Константин Велики – Света Елена подига първата църква на мястото на Христовите страдания. Според легендата, тук са и гробовете на родителите на дева Мария – свети Йоаким и света Анна, както и на свети Йосиф. В най-ниската част на църквата е гробницата, където апостолите погребват Дева Мария. Гробницата е подигната по решение на Шестия вселенски събор (680/81). Програмата продължава с хълма Сион (Давидовият град), където се намират гробът на цар Давид и стаята на Тайната вечеря. Пешеходната обиколка на стария град започваме през портата, която води към Еврейския квартал. Посещаваме Римското Кардо, Лев Харува и „Стената на плача“. Западната стена или по-известна като „Стената на плача“ е била част от т.н. Втори храм, построен от цар Соломон и разрушен от мюсюлманите. Тя е едно от най-свещените места за всички евреи. Според поверието ако докоснеш стената и оставиш листче със желание, то ще се сбъдне. На Храмовия хълм, където е разположена „Стената на плача“, се намира и третото най-почитано място за мюсюлманите – камъка, от който Мохамед се е възнесъл към небето. Там е издигната джамията Ал-Акса. Продължаваме по „Виа Долороса“- „Пътя на страданието“, по стъпките на Христос. Вървим по тесните улички и стигаме до църквата на Божи гроб, наречена „Възкресение Христово“. По малка вита стълба се изкачваме към Голгота, възвишението където е разпнат Исус, докосваме скалата, в която е стоял забит кръста, след това се насочваме към „Плочата на помазването“ – тук е помазано тялото на Исус и завито в бял плат, след това е положено в скална гробница. Преди да коленичим пред каменното ложе, където е било тялото на Христос, минаваме през малък параклис, наричан още Църквата на Ангела. Завършваме програмата за деня. Връщаме се в хотела за вечеря и нощувка.
 
Витлеем, Яфо, Тел Авив
 
Пети ден, 21.11, събота – Закуска. Отпътуване за Тел Авив. Следва пешеходна обиколка на древното селище Яфо. Яфо, сега част от Тел Авив, е важен за региона пристанищен град в продължение на хилядолетие. Археологически улики сочат за наличието на човешка дейност в региона, датираща от около 8,000 пр.н.е. Ще разгледаме античното пристанище, реставрирания квартал на художници и занаятчии, ще се насладим на невероятната панорамна гледка, която се разкрива от върха на Неве Цедек, първият квартал на Яфо, към Тел Авив. Трансфер до летище Бен Гурион и полет до Варна в 16.05. Пристигане във Варна 18.40.
 
ПРОМО цени: до изчерпване на количеството 
 
 
възрастен
дете до 12 г. с двама възрастни
трети възрастен
двойна стая
1240 лв
1115 лв
1171 лв
единична стая
1520 лв
-          
-
Допл. за стая лукс в хотел Bethlehem
40 лв
 
40 лв

Стандартни цени 

 
възрастен
дете до 12 г. с двама възрастни
трети възрастен
двойна стая
1290 лв
1140 лв
1221 лв
единична стая
1570лв
-          
-
Допл. за стая лукс в хотел Bethlehem
40 лв
 
40 лв

ЦЕНАТА  ВКЛЮЧВА:

 • Самолетен билет Варна-Тел Авив-Варна с включени летищни такси 
 • Ръчен багаж до 10 кг с р-ри макс: 40 x 30 x 20 см
 • 1 нощувка на база закуска и вечеря в Нетания
 • 1 нощувка на база закуска и вечеря в Тиберия
 • 2 нощувки на база закуска и вечеря във Витлеем
 • Трансфери – летище-хотел-летище
 • Всички описани в програмата екскурзии
 • Входни такси за посещаваните обекти
 • Слушалки по време на беседите през цялото време
 • Посещение на Хайфа и Бахайските градини
 • Разходка с лодка по Галилейското езеро - БОНУС
 • Лицензиран екскурзовод на български език 
 • Медицинска застраховка с покритие 10000 евро.
 • Водач от фирмата
 • Сертификат за хаджйиство
 • Подаръци и изненади по време на пътуването

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:   

 • Багаж с р-ри 55/40/23 до 10 кг. - от 45 лв на посока (препотвърждава се цената)
 • Чекиран багаж до 20 кг. – 105 лв. на посока ( препотвърждава се цената)
 • Обяди и напитки: алкохолни и безалкохолни по време на храненията
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица над 66 г - 9 лв.
 • Бакшиши за екскурзовод и шофьор – заплащат се на място (препоръчителен бакшиш: 3 долара/на ден за екскурзовод и 2 долара/на ден за шофьор)
 • Лични разходи
Допълнителни екскурзии:
 • Нощен тур на Йерусалим - записаване и заплащане на място, цена от 20$, в зависимост от броя на желаещите
 • Разходка с корабче по Галилейското езеро - БОНУС (включено в цената) 
 
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • Не се изисква виза за пътуване до Израел
 • Документ за самоличност – задграничен паспорт с валидност 6 месеца от датата на връщане в България

Информация за хотелите:

Резервации:

 • Записването за пътуване става в писмен вид с необходимата информация -трите имена по задграничен паспорт, изписани на латиница, ЕГН, № и валидност на паспорт/мин. 6 месеца/.
 • Резервацията се счита за напълно потвърдена след заплащане на депозит в размер на 390 лв.
 • Доплащане на пълната сума - 45 дни преди тръгването.
 • Препоръчваме допълнителна застраховка „Отмяна на пътуване“ !

ЗАБЕЛЕЖКИ:

 • Няма специални медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването
 • Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
 • Програмата се осъществява при наличие на записани минимум 25 участници.
 • Срок за уведомление за ненабран мин. брой участници: 14 дни преди датата на отпътуване.
 • Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете на провежданепо време на програмата
 • При закъснение на пътник за някоя от посочените екскурзии или за полета, същият няма да бъде изчакван. Туроператорът не носи отговорност за пропуснати екскурзии или полет
 • Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им е отказана туристическа виза, където се изисква такава
 • Туроператорът не носи отговорност за загубата на багаж по време на полетите.
 • Местата в самолета се разпределят на случаен принцип. Туроператорът не гарантира места едно до друго в самолета.
 • Авиокомпанията запазва правото да промени полетното разписание. При настъпила промяна туристите ще бъдат информирани своевременно. 
 • Гарант на туроператора по смисъла на чл. 97 от Закона за туризма е застрахователна компания  ЗАД "Армеец" АД, застрахователна полица № 19 13013150000824656 от 21.01.2019 г.