Коледните базари на Виена и Будапеща от Варна - Ранни записвания

Коледните базари на Виена и Будапеща от Варна
Продължителност:
5 дни / 4 нощувки

Транспорт:
Самолет


от: 469
Програма

Коледните базари на Виена и Будапеща с полет от Варна

04 - 08 декември 2018

5 дни / 4 нощувки 

Цена – от 399 евро/ 780 лева

Виена е приказно красива по време на Коледните празници. Светлините и богатата украса, ароматът на греяно вино, ябълков щрудел с канела, цветните базари омайват всеки посетител.
В допълнение ви даваме уникална възможност да усетите коледния дух на още два красиви европейски града - Будапеща и Братислава.


Промоционална оферта за ранни записвания до изчерпване на местата

 
Хотел
 
На човек в двойна стая
 
На човек в тройна стая
Arthotel ANA Enzian
или подобен

 

399 евро/ 780 лева

389 евро/ 760 лева

Примерна програма:

Първи ден - 04 декември -вторник
Излитане от Варна в 13:55 часа и пристигане във Виена в 14:45. Трансфер до избрания хотел и настаняване. Време за вечеря в типичните виенски бирарии и вечерна разходка сред коледните базари – неповторимо осветяващи дворците на града. 


Втори ден – 05 декември - сряда

Закуска. Възможност за пешеходен тур из центъра на Виена - Операта: една от най красивите опери в света. Всяка година се провеждат около 300 изпълнения; двореца Хофбург - бившата зимна резиденция на Хабсбургите, Парламента със статуята и фонтана на Атина. Кметството- седалище на кмета, и на градския съвет; катедралата „Свети Стефан“, площада Грабен с колоната на Чумата и елегантната улица Колмаркт със сладкарницата Демел, където може да се насладите на ароматното виенско кафе и торта Сахер.Нощувка. Следобед – възможност самостоятелно за разглеждане на двореца Белведере /горен и долен Белведере – с известната картина на Климт „Целувката“/. В свободното си време може да се разходите сред колоритните Коледни базари в центъра-пред Кметството, на Штефанcплац, Карлсплац и др.
Пешеходна обиколка на центъра на Виена с професионален гид на български език /около 2-3часа/ доплащане – 30 евро на човек при група от мин. 6 човека. 

Трети ден – 06 декември - четвъртък
Закуска. Посещение на двореца Шьонбрун - лятната резиденция на Сиси , разглеждане на парка; по желание – посещение /срещу входна такса/ на зоологическата градина. Една от най-старите в света и единствена барокова зоологическа градина.В допълнение пред двореца се намира и един от големите Коледни базари.
Двореца Шьонбрун доплащане – 35 евро на човек за посещение на двореца с екскурзовод на български език и вход в двореца при група от мин 6 човека – без включен транспорт.
Нощувка.

Четвърти ден - 07 декември –петък – по избор
Закуска. Свободно време за посещение на Коледните базари, разходка из парка Пратера.
Неслучайно Виенската кафе традиция е включена в списъка на нематериалните ценности на ЮНЕСКО. Може да се насладите на различни видове кафе и сладкиши в прочутите Виенски кафенета, като кафе Централ например, където винаги има опашка от чакащи-https://www.cafecentral.wien/en/

Или целодневна екскурзия до Будапеща- доплащане 95 евро на човек мин 6 души. 
Цената включва: транспорт с минибус Виена-Будапеща-Виена, панорамна обиколка на Будапеща с гид на български език, сбодно време за обяд и разходка из Коледните базари на Будапеща. /Тръгване от хотела в 08.00ч -връщане около 20 часа, времетраене около 12часа/.

Пети ден – 08 декември – събота
Закуска. Свободно време за разходка и предколеден шопинг

Заб.: Програмата е предварителна и е възможна да претърпи промяна в реда на провеждането.

Музика
За любителите на музиката Виена предлага безброй възможности-концерти в различните концертни зали, дворци, както и в Операта и Шонбрун.
Виенската държавна опера-https://www.wiener-staatsoper.at/spielplan-tickets/liste/
Концертната зала Музикферайн-https://www.musikverein.at/en

Кухня
Виенската кухня е взела най-доброто от австроунгарската империя. Ресторантите от марката Плахута се славят с добрата си кухня-https://www.plachutta.at/

Шопинг

Възможност за посещение на outlet Pandorf- https://outlets.mcarthurglen.com/en/at/designer-outlet-parndorf/
Коледни базари
Традиционно, най-големите Коледни базари са на площада пред Кметството, Шефансплац, Карлсплац, пред двореца Шьонбрун, Белведере и т.н. https://allexciting.com/christmas-markets-vienna/

Условия за записване:

Цената на пакета се препотвърждава със самолетната резервация.

Необходими документи:
- валидни лична карта или задграничен паспорт;
- За деца до 18 г., придружавани от близък или само от един родител се изисква нотариално заверено пълномощно от родителите или непътуващия родител (+копие от пълномощното) за пътуване на детето в чужбина. В случай, че детето пътува с двамата си родители, но те са с различни фамилии, те трябва да предоставят акта за раждане на детето, както и копие от него
Резервации: Записването за пътуване става в писмен вид с необходимата информация за туристите (трите имена по задграничен паспорт/лична карта (моля посочвайте типа документ), изписани на латиница, ЕГН и No и валидност на паспорт/лична карта) . Резервацията се счита за напълно потвърдена след заплащане на депозит в размер на не по-малко от 50% от цената.
Плащане: 50%от пакетната цена. Остатъкът до пълната сума трябва да се внесе не по-късно от 30 дни преди датата на отпътуване.
Неустойка при анулация както следва:
• от момента на потвърждение на резервацията до 30 дни преди датата на отпътуване неустойка 50% от пакетната цена на човек;
• под 30 дни преди датата на отпътуване неустойка 100% от пакетната цена на човек.