Израел - Светите места от Варна * НОВА ДАТА

Израел - Светите места от Варна * НОВА ДАТА
Продължителност:
6 дни / 5 нощувки

Транспорт:
Самолет


от: 1440 лв.
Програма
ИЗРАЕЛ! СВЕТИТЕ МЕСТА!
 
САМОЛЕТНА ПРОГРАМА ОТ ВАРНА

6 ДНИ / 5 НОЩУВКИ

25.05 -30.05.2018
 
ПРОМО ЦЕНА  1 440 лв.
 
Валидна до изчерпване на местата
 
 
·        Самолетен билет с включени летищни такси и голям салонен багаж
·        Хотелско настаняване в Израел с включени закуски и вечери
·        Всички описани в програмата екскурзии и входни такси
·        Опитен лиценизиран екскурзовод на български език
 
Обиколка на Светите места в Израел

 • Тел Авив и Яфо
 • Нетания
 • Кесария
 • Назарет
 • Тиберия
 • Галилейското езеро
 • Капернаум
 • Табха
 • Хълмът на Блаженството
 • Свещената река Йордан
 • Юдейската пустиня
 • Кумран
 • Мъртво море
 • Витлеем
 • Йерусалим
 
Варна, Тел Авив, Нетания
Първи ден, 25.05, петък – отпътуване от Варна с директен полет на Wizz Air 11.55 ч.. Кацане на  летище Бен Гурион в Тел Авив в 14.15 и посрещане от представител на местния туроператор и лицензиран екскурзовод на български език. Трансфер до гр. Нетания. Пътуването ще продължи около 1 час. Градът е разположен на брега на Средиземно море и  е един от най-големите курорти  по Средиземноморското крайбрежие на Израел. Известен център за преработка на диаманти. Настаняване в хотела, разположен на метри от прекрасната плажна ивица. Свободно време за  разходка. Вечеря. Нощувка
 
Кесария, Канна, Назарет, Тиберия
Втори ден, 26.05, събота – Закуска. Пътуването започва по протежение на крайбрежните равнини към гр. Кесария, основан по време на римското владичество от цар Ирод, по-късно става столица на Юдея. Посещение на Акведукта. Екскурзията продължава към Назарет. Маршрутът преминава покрай Канна Галилейска, мястото на първото чудо, където Христос превръща водата във вино. Следва посещение на църквата „Св.Благовещеие“ в Назарет, построена на мястото където Архангел Гавраил се явил пред  Дева Мария, за да и съобщи, че ще роди Иисус. Продължаваме към параклиса „Св. Архангел Гавраил“, работилницата на Йосиф. Завършваме туристическата програма с посещение на православната църква с кладенеца на Дева Мария. Отпътуване за гр. Тиберия, разположен на Галилейското езеро. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка   
  
Капернаум, Табха, Хълма на Блаженството, Свещената река Йордан, Йерусалим
Трети ден, 27.05, неделя – Закуска. Пътешествието по Светите места продължава към Капернаум. Древен град разположен по бреговете на Галилейското езеро. Капернаум в превод от иврит означава „Селото на Наум“. Поверието разказва, че Иисус живял в този град след като бил изгонен от Назарет, проповядвал в Синагогата и сътворил чудеса. Възкресил Яир, излекувал от тежки болести много вярващи, а когато бил изгонен и от този  град предрекъл неговата гибел. През 7-ми век градът бил разрушен от персите.Францискански монаси се засели по тези земи в средата на 19 век. Когато започнали да строят манастири открили останките на Синагогата, една от най-древните в света. Разхождайки се из прекрасните градини виждаме и осмоъгълната църква. Недалеч от нея са останките от дома на Св. Петър. Следва посещение на гр. Табха, разположен на северозападния бряг на Галилейското езеро. На това свещено място Иисус е извършил едно от чудесата си. Нахранил 5 000 души с две риби и пет хляба. Ще посетим Храма издигнат в чест на това събитие. Продължаваме към „Хълма на Блаженството“.  Влизаме в красивата църква, върху чийто под са изобразени “Осемте блаженства“ за които говори Иисус по време на прословутата проповед произнесeна на това място. И пак тук, на този хълм Иисус избира своите Дванайсет Апостола. Гледката от Хълма на Блаженството е впечатляваща. Време за лична медитация. Екскурзията завършва с посещение на Свещената река Йордан. Отправяме се към „Ярденит“, мястото на което Св. Йоан Кръстител е извършил светото кръщене на Иисус. Възможност за всички желаещи да изпълнят символичен ритуал по кръщение.  Отпътуване за Йерусалим. Настаняване в хотел. Вечеря, Нощувка.
 
Юдейската пустиня, Кумран, Мъртво море, Ахава
Четвърти ден, 28.05, понеделник – Закуска. Пътуването ни продължава през Юдейската пустиня. Днес ще посетим Мъртво море. Разположено е на 430 м под морското равнище, с площ около 1020 км2. Това е най-дълбокото солено езеро в света. Съдържанието на сол във водата е близо 20 пъти по-високо от това на Черно море. Поради високата соленост там не живеят риби или други морски организми.  От там произлиза и името му Мъртво море. Химическият състав както на водите на Мъртво море, така и на лечебната кал е уникален. Препоръчват се за лечение на кожни и артритни болести. Преди да стигнем до специалния плаж ще спрем в селището Кумран, разположено на пустинно плато, изградено от Елините и разрушено по време  на първата война между юдеите и римляните.  Кумран е известен най-вече с това, че в пещерите около селището са открити „Древните свитъци от Мъртво море“ . Според някои историци тези свитъци от пергамент са най-старите ръкописи на иврит. Следва време за релакс, плаж и разходка. Приключваме деня с посещение на най-известната фабрика за козметични продукти в Израел – „Ахава“. В козметичните продукти на фирмата се използват минерали от Мъртво море и са познати по цял свят със своите уникални подмладяващи свойства. „Ахава“ е единствената фирма, която има разрешение да добива суровини от Мъртво море. След края на екскурзията се връщаме в Йерусалим. Вечеря. Нощувка.
 
Витлеем, Стария град Йерусалим, Божи гроб
Пети ден, 29.05, вторник – Закуска. Започваме деня с пътуване до древния град Витлеем.  Посещаваме базиликата „Рождество Христово“ и рожденото място на Иисус. Следващата ни спирка е Маслиновия хълм в Йерусалим. Пред нас се разкрива изключителна гледка. Елеонската планина, хълма Цион,  старата римска крепост, куполът над Божи гроб. Следва посещение на Църквата на всички нации, разположена до Гетсиманската градина. Точно тук в деня на предателството на Юда, Исус е произнесъл гетсиманската молитва. Днес в градината има няколко много стари маслинови дървета, които според някои историци са на възраст над 2 000 г. Пешеходната обиколка на стария град започваме през портата, която води към Еврейския квартал. Посещаваме Римското Кардо, Лев Харува и „Стената на плача“. Западната стена или по-известна като „Стената на плача“ е била част от т.н. Втори храм, построен от цар Соломон и разрушен от мюсюлманите. Тя е едно от най-свещените места за всички евреи. Според поверието ако докоснеш стената и оставиш листче със желание то ще се сбъдне. На Храмовия хълм, където е разположена „Стената на плача“, се намира и третото най-почитано място за мюсюлманите – камъка от който Мохамед се е възнесъл към небето. Там е издигната джамията Ал-Акса.  Продължаваме по „Виа Долороса“-  „Пътя на страданието“, по стъпките на Христос. Вървим по тесните улички и стигаме до църквата на Божи гроб, наречена „Възкресение Христово“. По малка вита стълба се изкачваме към Голгота, възвишението където е разпнат Исус, докосваме скалата, в която е стоял забит кръста, след това се насочваме към „Плочата на помазването“ – тук е помазано тялото на Исус и завито в бял плат, след това е положено в скална гробница. Преди да коленичим пред каменното ложе, където е било тялото на Христос, минаваме през малък параклис, наричан още Църквата на Ангела. С поклонението на Божи гроб  завършваме програмата за деня. Вечеря. Нощувка
 
Йерусалим, Яфо, Тел Авив
Шести ден, 30.05, сряда – Закуска. Отпътуване за Тел Авив. Следва пешеходна обиколка на древното селище Яфо, античното пристанище, реставрирания квартал на художници и занаятчии. Свободно време за снимки на прекрасната гледка към модерния град Тел Авив. Трансфер до летище Бен Гурион и полет до Варна в 15.10. Пристигане във Варна 17.40 ч.
 
 ЦЕНАТА  ВКЛЮЧВА:
 • Самолетен билет Варна-Тел Авив- Варна с включени летищни такси и голям салонен багаж
 • 3 нощувки на база закуска и вечеря в Йерусалим
 • 1 нощувка на база закуска и вечеря в Нетания
 • 1 нощувка на база закуска и вечеря в Тиберия
 • Трансфери – летище-хотел-летище
 • Всички описани в програмата екскурзии
 • Входни такси за посещаваните обекти
 • Лицензиран екскурзовод на български език
 • Медицинска застраховка с покритие 10000 евро.
 • Водач от фирмата
 • Сертификат за хаджийство
 
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:   
 • Чекиран багаж до 20 кг. – 91 лв. на посока
 • Обяди
 • Доплащане за единична стая – 370 лв.
 • Бакшиши за екскурзовод и шофьор - плащат се на място!
 • Медицинска застраховка за лица над 70 г.
 • Лични разходи
 
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
Не се изисква виза за пътуване до Израел
Документ за самоличност – задграничен паспорт  с валидност 6 месеца от датата на връщане в България

Информация захотелите:
Нетания-  хотел Margoa /http://www.hotelmargoa.co.il или подобен
Тибериас- хотел Дона Грация/Hotel and museum Dona Gracia/ или подобен
Йерусалим –хотел Гейт/Gate - http://www.jerusalemgate-hotel.com/ или подобен
 
Условия за записване:
 • Програмата се осъществява при наличие на записани минимум 25 участници.
 • Срок за уведомление за ненабран мин. брой участници: 20 дни преди датата на отпътуване.
Резервации:
 • Записването  за пътуване става  в писмен вид с необходимата информация -трите имена по задграничен паспорт,изписани на латиница, ЕГН,№ и валидност на паспорт/мин. 6 месеца/.
 • Резервацията  се счита за напълно потвърдена след заплащане на невъзвратим депозит в размер на 30% от цената. /432 лв.
 • Доплащане на пълната сума - 45 дни преди датата на отпътуване.

 

·         Препоръчваме допълнителна застраховка „Отмяна на пътуване“.