Майски празници в Будва от Варна

Майски празници в Будва от Варна
Транспорт:
Самолет


от: 399
Програма

Майски празници в Будва

директен полет Варна-Подгорица

4 дни / 3 нощувки

Дата: 28 април - 01 май 2018

Цена от: 399 евро / 781 лева

 
Заради райските плажове, екзотичната атмосфера и изобилието от исторически паметници, Будва си е спечелилa славата на топ дестинация на балканското адриатическо крайбрежие. Дестинация, която едновременно успокоява, предизвиква и прелъстява туристическите копнежи. Насладете се на многоликото очарование на Будва - метрополисът на Черна Гора.
Обградена от масивни укрепителни стени, наследени от 4-вековното венецианско управление (1420 – 1797 г.), Будва е същинска културна съкровищница. Вратите, обковите, прозорците, балконите и множество други детайли пазят стила на пищната Венецианската република, а между ренесансовите сгради е приютено наследство от гръцката и римската цивилизации (легендите за които са живи и до днес сред местното население).

Програма:
 
Ден 1/ 28 април: Среща на летище Варна в 05:00ч. за полет Варна-Подгорица в 08:00ч.Кацане в Подгорица 08:40ч. Трансфер до Будва и пешеходна обиколка на Будва- стария град .Настаняване в хотела. Свободно време.
 
Ден 2/ 29 април: Свободно време за самостоятелно разглеждане или почивка. По желание:
Вариант 1 : целодневна екскурзия  до Дубровник- един от най-красивите градове в света, част от Световното културно наследство под закрилата на Юнеско. Отпътуване в  07:30ч. за Дубровник.
Пристигане в Дубровник в  10:30 ч. Обиколка на стария град с местен екскурзовод, разглеждане на забележителностите . Почивка за обяд , свободно време и в късния следобяд отпътуване обратно към Будва. Връщане в хотела около 19:30 -20:00ч.
Вариант 2: Екскурзия до Шкодренското езеро. Шкодренското езеро е най-голямото езеро на Балканския полуостров с обща площ 391 км². Намира се на границата на Черна гора с Албания. Носи името на град Шкодра в Северна Албания. По-голямата част от езерото се намира на територията на Черна гора. Езерото е разположено в котловина. В езерото се влива река Морача. Изтича се през дългата 32 км река Бояна в Адриатическо море.  
Черногорските брегове на езерото и територията в непосредствена близост до тях са обявени за национален парк през 1983. По езерото са локализирани едни от най-големите птичи колонии в Европа, като се срещат 270 вида птици.
 
Ден 3 / 30 април: Свободно време или по желание екскурзия до Котор и Пераст. В 08:00 ч. отпътуване за Пераст (UNESCO). По средата на залива, в който е разполжен Пераст са кацнали две малки островчета, единият от които е Свети Георги. Той е прислонил бенедиктинско абатство с малка църква, пазена от строги каменни стени и високи кипариси. Другият – Госпа од Шкрпела (Богородица на скалата) е създаден с упорития труд на поколения моряци, от стари кораби и камъни, струпани около канара в средата на залива. Продължаваме към Котор и посещение на стария град. Той е част от списъка на ЮНЕСКО за световното наследство, с цел да се опази неговата вековна красота и историческа стойност. Специално внимание заслужава средновековната крепост Св. Иван. Тя се намира на висок хълм и за да се достигне до нея е необходимо да се изкачат 1350 каменни стъпала. Крайморския музей ще ви запознае с традициите, свързани с мореплаването в Котор. Ще посетим и пристанището, катедралата Св. Трифон, паметникът „Стълб на храма“, Часовниковата кула.

Ден 4 / 01 май: След закуска напускане на хотела. Отправяме се към Подгорица, кратка обзорна обиколка и свободно време около1,5 часа.Трансфер до Подгорица за полет в 18:10ч. Кацане във Варна в 20:30ч.
 
Цени на човек в двойна/единична стая в евро:
 
Хотел
1/2 двойна стая
единична стая
доплащане до
 
 
 
полупансион
Tatjana***
 
 
 
http://www.hoteltatjana.com
399
434
20
Anita***
 
 
 
http://hotel-anita.budvahotels24.com/en/
426
449
20
Podostrog***
 
 
 
http://hotelpodostorg.com
438
470
28
Bracera****
 
 
 
http://www.hotelbracera.me
454
485
40
Splendid *****
 
 
 
www.montenegrostars.com
590
710
100
Забележка: цена за трети възрастен или дете в двойна стая – по запитване
 
Цената включва:
 • Самолетен билет за чартърен полет Варна-Подгорица-Варна с включени летищни такси
 • 3 нощувки със съответното изхранване в избрания хотел в Будва
 • пешеходна обиколка на Будва с екскурзовод на руски език
 • Трансфер летище – хотел - летище 
 • застраховка Помощ при пътуване 
 • водач на групата от България
Цената не включва:
 • допълнителни екскурзии с екскурзовод на руски език
 • разходи от личен характер
 • Цени на допълнителните  екскурзии :
 • Екскурзия до Дубровник – 55 евро без храна/75 евро с включен обяд
 • Екскурзия до Котор и Пераст – 40 евро без храна/60 евро с включен обяд
 • Екскурзия до Шкодренското езеро с круиз-42 евро без храна/53 евро с включен обяд
Условия за записване: 
 • Депозит в размер на 50% от сумата към момента на потвърждаване на резервацията
 • Доплащане – 30 дни преди датата на тръгване
Срокове за анулации:
до 45 дни преди датата на пътуване – без неустойка
от 45 до 30 дни преди датата на пътуване – удържа се размера на депозита 
от 30 до 14 дни преди датата на пътуване – удържа се 75 % от стойността на пътуването
по малко от 14 дни преди датата на пътуване – удържа се пълната стойност на пътуването
 
Програмата се осъществява при минимум 100 участника.
Краен срок за уведомяване за несъбран минимум пътуващи-14 дни преди обявената дата за тръгване.