Прага от Варна

Прага от Варна
Продължителност:
4 дни / 3 нощувки

Транспорт:
Самолет


от: 682 лв.
Програма
ПРАГА със самолет от ВАРНА
Дати: 5 септември - 8 септември 2021; 19 септември - 22 септември 2021
Продължителност: 4 дни / 3 нощувки със закуски
Транспорт: самолет от Варна
Цена от: 782 лв. 682 лв*
* Промоционална цена валидна за дата 5-8 септември!
 
Прага е градът, в който буквално може да си направиш вана с бира, да опиташ вкусен джолан или да се разходиш по романтичния Карлов мост. Годините не успяват да отнемат от атмосферата му. Колкото повече време минава, толкова повече славата му пленява всеки, дръзнал да докосне сърцето на Прага. Разположената на река Вълтава чешка столица е известна в целия свят със своята многообразната архитектура, съчетаваща барок, рококо, готика, романтизъм, кубизъм и още и още. Ето защо Прага е признат за един от най-красивите градове в света.
 
ПРОГРАМА:
1 ден - събиране на летище Варна за полет до Прага в 18.15ч. Кацане в 19.20 ч. Трансфер от летище до хотел 4*.
Защо Прага е златна, какво похапват и обичат да правят чехите в свободното си време, къде готвят най-вкусно и коя е най-добрата чешка бира са все въпроси, отговорът на които ви чака в Прага и на които ще ни отговори нашата екскурзоводка. Настаняване. При желание от ваша страна, можем да отидем заедно до стария ресторант U Spirku за да хапнем прочутите чешки ребра или джолан. Заведението е на минутки пеш от хотела. Нощувка.
2 ден.Закуска.
Свободно време или по желание – еднодневна екскурзия до Карлови вари Стартираме в 8.30 ч. Пристигане след около 2 часа към 10.30 ч. Следва разходка в града сред най-известните му забележителности и свободно време за обяд. Карлови Вари е град с благородническо име, в който балнеолечението е едновременно традиция и необходимост. В лековитите му води блаженство и вдъхновение са намирали велики личности като Казанова, Франц Кафка и Моцарт. А нуждата от ефективен лек и до днес привлича на тълпи както обикновените туристи, така и световните знаменитости.
Магията на Карлови Вари се крие в романтичните планини, осеяни с ароматни гори, в пътеките, разкриващи живописни панорамни гледки, в многобройните фестивали (от 1946 г. се провежда Международен филмов фестивал) и концерти, в производството на традиционните за града ликьор („Бехеровка”), кристал, порцелан и минерална вода („Матони”) и разбира се, в архитектурните шедьоври, приютили многобройните минерални извори.
Карлови Вари се намира в западната част на Чехия, център на Карловарския край. Разположен е на мястото, където се вливат реки Тепла и Орже, на около 120 км. от Прага. Той е най-големият и най-известен балнеолечебен СПА град в Чехия. На чешки се изписва Karlovy Vary и се произнася Карлови Вари, но е известен и със своето немско име Карлсбад. Това е град, известен със своите СПА процедури и с повече от 650-годишната си история в балнеологията. В него може да се насладите не само на историческите забележителности и паметници на културата, но и да станете гост на място, в което се провеждат всякакви международни събития. Може би най-известното социално събитие е Международният филмов фестивал, който всяка година привлича фенове от цял свят. Заради уникалната си архитектура и заобикалящата го среда, градът е използван за снимки в много известни филми, като например този за Джеймс Бонд.
Доплащане – 70 евро.
3 ден. Закуска.
Свободно време за посещение на забележителности или по желание в 9,00 ч. обзорна обиколка на Мала Страна представяща всички забележителности, които очаквате да видите в Златния град, а може би ще ви изненадаме приятно с нещо, което дори не сте очаквали да видите.
Пешеходната ни разходка /около 4-5 ч./ започва с Пражски Храд или Храдчани, един от най-внушителните крепостни комплекси в Европа, където Катедралата Свети Вит, Базиликата Св. Иржи, Стария кралски дворец и Златната уличка чакат да ги откриете. Храдчанске намести (Храдчанския площад) и изумителната гледка отвисоко над града, известен със своите кули, ще поискате да отнесете завинаги със себе си най-малкото на снимка. От тук обаче ни чака една толкова закътана и същевременно една от най-красивите барокови градини в Прага – Въртбовска градина – включена в световното културно наследство на ЮНЕСКО.Днешната ни разходка ще завърши с посещение на църквата на Дева Мария Победоносна, постоена през 1613 г. на централния олтар на коятое поставена восъчна фигура на бебето Исус, дълга 47 см. Известна като Младенецът Исус от Прага, за нея се смята, че е чудотворна и е защитавала Прага от холерата и от рзрушения през тридесетгодишната война. Днес нестихващ поток от поклонници посещават статуята, предимно от Италия, Испания и Латинска Америка.                          
Мала Страна очaрова посетителя с градини, барокови палати и перлата на бароковата архитекура – църквата „Свети Микулаш” (Свети Николай). Легенди, художници и знанятчии, Кирил и Методий, махащи благослконно от пиедестала си и изумителни гледки накъдето и да се обърнеш, превръщат разходката по вековния Карлов мост в неповторимо преживяване.  Разходката ни ще завърши на площада в Стария град с прочутия Астрономически часовник. Ще изгледаме едно от неговите представления, ще разберем тайните на неговия майстор и ще се качим на кулата на часовника, за да отнесем със себе си една незабравима гледка към Прага.  Доплащане – 25 евро.             
Следобед – свободно време. С които желаят можем да отидем отново в Мала Страна привечер за да хапнем в чешкия ресторант U glaubicu вкусен гулаш и… не само. Нощувка.
4 ден. Закуска.
Освобождаване на стаите до 12 ч. Свободно време за самостоятелно разглеждане на забележителности или с които желаят ще завършим цялостната ни представа за Златния град с нашия екскурзовод - църквата „Богородица пред Тин”,  Клементинум, Карловия Университет, най-старият в Централна Европа, Прашна Брана (Барутната кула), великолепният Обецни дум (Пражки общински дом- най-известната сграда Арт Нуво е популярна спирка за посетителите привлечени от златните украси на този стил, стъклописа, скулптурата, както и редовните концерти и изложби), кубинската къща на Черната мадона и Ставровският театър посрещал самия Моцарт са сред забележителностите, с които Старе Место ще ви грабне. Тук в кафето на Обецни дум на фона на този невероятен спиращ дъха декоративен стил– можете да си починете на чаша кафе или чай. И разбира се каква би била една разходка без централния Вацлавски площад – модерното сърце на Прага, където се провеждат най-значимите културни и политически събития в Чехия. Тук е изграден търговски център сред прекрасни сецесионни сгради. Разходката продължава със сградата на Националния музей, статуята на Св. Вацлав, Франтишканската градина, църквата „Дева Мария Снежна“, улица Мелантрихова. Доплащане 25 евро.          
Следва трансфер в 18.30 ч. до летище за полет от Прага в 21.20 ч. до Варна. Кацане в 00.30 ч.
                                                                                                                                                                                          
Цена – от 782 лева ПРОМО: от 682 лв
Промоционална цена, валидна за дата на тръгване 5 септември
 
Цената включва:
 • самолетен билет Варна– Прага – Варна
 • летищни такси
 • 3 нощувки със закуски в хотел 4*
 • трансфер летище – хотел - летище
 • медицинска застраховка
 • водач от фирмата организатор
 • екскурзоводско обслужване на място от представител на организатора на български
 • ръчен багаж с размери 40*30*20
Цената не включва:
Входни такси за обектите по програмата;
Куфар до 20 кг – 140лева /подлежи на потвърждение в момента на записване и заявяване/
Ръчен багаж с размери 55*40*23 см до 10 кг – 60лева /цената подлежи на потвърждениев момента на записване и заявяване/
Доплащане за единична стая – 216 лева
Лични разходи
Билети за градски транспорт по време на екскурзиите – 2 евро
Слушалки – 3 евро на ден по време на екскурзиите
 
Екскурзии по желание:
 1. Класическа обиколка на Прага – 25 евро,
 2. Обзорна обиколка на Мала Страна и Старе место– 25 евро
 3. Целодневна екскурзия до Карлови Вари при минимум 8 човека - 70 евро
Цена на екскурзиите за деца до 6 години – на запитване.
Екскурзиите се заявяват и заплащат предварително
Условия за резервация:изискуем аванс при записване - 300 лева
Анулации:заплатения аванс при записване е невъзвръщаем, в случай на отказ от страна на клиента.
Ценатае валидна до изчерпване на местата.
Цената може да търпи промени в зависимост от цената на самолетните билети.
 
Застраховка „Отмяна от пътуване“: ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 82, ал. 1, т.8 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване, прекъсване на пътуването и други. Повече информация относно условия и цени - в офиса на фирмата.
 
Права на Потребителите:
ТУРОПЕРАТОРЪТ декларира, че носи пълна отговорност за точното изпълнение на туристическия пакет като цяло и спазва основните права съгласно Директива (ЕС) 2015/2302. Подробна информация за Директива (ЕС) 2015/2302 може да намерите на следния интернет адрес: http://eur-lex.europa.eu/legal-content/BG/TXT/?uri=CELEX%3A32015L2302 или на уеб-страницата на Туроператора.
 

 

Глемър енд Джой ЕООД, с удосотверение за регистрация на Туроператор и Туристически агент РКК-01-6029/06.07.2015г., със седалище София, ул. Султан Тепе 1А и офис Варна, ул. Шипка 21, тел. 052 390350, emailoffice@glamourandjoy.com,  има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по чл.97, ал.1 от ЗТ с ЗАД „Лев Инс" АД, с тел +359 2 404 94 92, 0800 15333 и адрес: София, бул. Симеоновско шосе №67А. Сертификатът към застрахователната полица е с № 13062110000328/02.04.2021г.