Екскурзии в чужбина

Израел от Варна! МАЙ 2019 - СТОП
Продължителност:
6 дни / 5 нощувки

Транспорт:
Самолет


от: 1568 лв.
Програма

ИЗРАЕЛ! СВЕТИТЕ МЕСТА!

САМОЛЕТНА ПРОГРАМА ОТ ВАРНА

Маршрут: Варна – Тел Авив – Нетания – Кесария – Kанна – Назарет – Тиберия – Капернаум – Табха – Хълма на Блаженството – Свещената река Йордан – Йерусалим – Юдейската пустиня – Кумран – Мъртво море – Ахава – Витлеем – Стария град Йерусалим – Божи гроб – Яфо – Тел Авив - Варна 

6 ДНИ / 5 НОЩУВКИ

01.05-06.05.2019 

Цена: от 1568* лв. 

НОВА ДАТА: 02-07 ОКТОМВРИ 2019

Припомняме Ви някои от предимствата в програмата ни:

 • Нощувки в Йерусалим (БОНУС)
 • Хотелско настаняване с включени закуски и вечери
 • Разходка с корабче по Галилейското езеро (БОНУС)
 • Всички описани в програмата екскурзии и входни такси
 • Един от най-добрите лицензирани екскурзоводи на български език 
 • Водач с групата от Варна!
 • Без доплащане за застраховка за туристи над 65 години

Варна, Тел Авив, Нетания  

Първи ден, 01.05, сряда – отпътуване от Варна с директен полет на Wizz Air 11.55 ч. Кацане на  летище Бен Гурион в Тел Авив в 14.15 ч. и посрещане от представител на местния туроператор и лицензиран екскурзовод на български език. Трансфер до гр. Нетания. Пътуването ще продължи около 1 час. Градът е разположен на брега на Средиземно море и един от най-големите курорти  по Средиземноморското крайбрежие на Израел. Известен център за преработка на диаманти. Пристигане в Нетания около 17.00 ч. Настаняване в хотела, разположен на метри от прекрасната плажна ивица. Свободно време за  разходка. Вечеря. Нощувка.
 
 
 
 
Кесария, Канна, Назарет, Тиберия
 
Втори ден, 02.05, четвъртък – Закуска. Пътуването започва по протежение на крайбрежните равнини към гр. Кесария, основан по време на римското владичество от цар Ирод, по-късно става столица на Юдея. Посещение на Акведукта. Екскурзията продължава към Назарет. Маршуртът преминава покрай Канна Галилейска, мястото на първото чудо, където Христос превръща водата във вино. Следва посещение на църквата „Св.Благовещеие“ в Назарет, построена на мястото където Архангел Гавраил се явил пред  Дева Мария, за да и съобщи, че ще роди Иисус. Продължаваме към параклиса „Св. Архангел Гавраил“, работилницата на Йосиф. Завършваме туристическата програма с посещение на православната църква с кладенеца на Дева Мария. Отпътуване за гр. Тиберия, разположен на Галилейското езеро. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка 

 
 Капернаум, Табха, Хълма на Блаженството, Свещената река Йордан, Йерусалим
 
Трети ден, 03.05, петък – Закуска. Пътешествието по Светите места продължава към Капернаум. Древен град разположен по бреговете на Галилейското езеро. Капернаум в превод от иврит означава „Селото на Наум“. Поверието разказва, че Иисус живял в този град след като бил изгонен от Назарет, проповядвал в Синагогата и сътворил чудеса. Възкресил Яир, излекувал от тежки болести много вярващи, а когато бил изгонен и от този  град предрекъл неговата гибел. През 7-ми век градът бил разрушен от персите.Францискански монаси се засели по тези земи в средата на 19 век. Когато започнали да строят манастири открили останките на Синагогата, една от най-древните в света. Разхождайки се из прекрасните градини виждаме и осмоъгълната църква. Недалеч от нея са останките от дома на Св. Петър. Следва посещение на гр. Табха, разположен на северозападния бряг на Галилейското езеро. На това свещено място Иисус е извършил едно от чудесата си. Нахранил 5 000 души с две риби и пет хляба. Ще посетим Храма издигнат в чест на това събитие. Продължаваме към „Хълма на Блаженството“. Влизаме в красивата църква, върху чийто под са изобразени “Осемте блаженства“ за които говори Иисус по време на прословутата проповед произнесана на това място. И пак тук, на този хълм Иисус избира своите Дванайсет Апостола. Гледката от Хълма на Блаженството е впечатляваща. Време за лична медитация. Екскурзията завършва с посещение на Свещената река Йордан. Отправяме се към „Ярденит“, мястото на което Св. Йоан Кръстител е извършил светото кръщене на Иисус. Възможност за всички желаещи да изпълнят символичен ритуал по кръщение.  Отпътуване за Йерусалим. Настаняване в хотел. Вечеря, Нощувка.

 
 Юдейската пустиня, Кумран, Мъртво море, Ахава
 
Четвърти ден, 04.05, събота – Закуска. Пътуването ни продължава през Юдейската пустиня. Днес ще посетим Мъртво море. Разположено е на 430 м под морското равнище, с площ около 1020 км2. Това е най-дълбокото солено езеро в света. Съдържанието на сол във водата е близо 20 пъти по-високо от това на Черно море. Поради високата соленост там не живеят риби или други морски организми.  От там произлиза и името му Мъртво море. Химическият състав както на водите на Мъртво море, така и на лечебната кал е уникален. Препоръчват се за лечение на кожни и артритни болести. Преди да стигнем до специалния плаж ще спрем в селището Кумран, разположено на пустинно плато, изградено от Елините и разрушено по време  на първата война между юдеите и римляните. Кумран е известен най-вече с това, че в пещерите около селището са открити „Древните свитъци от Мъртво море“. Според някои историци тези свитъци от пергамент са най-старите ръкописи на иврит. Следва време за релакс, плаж и разходка. Приключваме деня с посещение на най-известната фабрика за козметични продукти в Израел – „Ахава“. В козметичните продукти на фирмата се използват минерали от Мъртво море и са познати по цял свят със своите уникални подмладяващи свойства. „Ахава“ е единствената фирма, която има разрешение да добива суровини от Мъртво море. След края на екскурзията се връщаме в Йерусалим. Вечеря. Нощувка.

 
Витлеем, Стария град Йерусалим, Божи гроб
 
Пети ден, 05.05, неделя – Закуска. Започваме деня с пътуване до древния град Витлеем.  Посещаваме базиликата „Рождество Христово“ и рожденото място на Иисус. Следващата ни спирка е Маслиновия хълм в Йерусалим. Пред нас се разкрива изключителна гледка. Елеонската планина, хълма Цион,  старата римска крепост, куполът над Божи гроб. Следва посещение на Църквата на всички нации, разположена до Гетсиманската градина. Точно тук в деня на предателството на Юда, Иисус е произнесъл гетсиманската молитва. Днес в градината има няколко много стари маслинови дървета, които според някои историци са на възраст над 2 000 г. Пешеходната обиколка на стария град започваме през портата, която води към Еврейския квартал. Посещаваме Римкото Кардо, Лев Харува и „Стената на плача“. Западната стена или по-известна като „Стената на плача“ е била част от т.н. Втори храм, построен от цар Соломон и разрушен от мюсюлманите. Тя е едно от най-свещените места за всички евреи. Според поверието ако докоснеш стената и оставиш листче със желание то ще се сбъдне. На Храмовия хълм, където е разположена „Стената на плача“, се намира и третото най-почитано място за мюсюлманите – камъкът, от който Мохамед се е възнесъл към небето. Там е издигната джамията Ал-Акса. Продължаваме по „Виа Долороса“-  „Пътя на страданието“, по стъпките на Христос. Вървим по тесните улички и стигаме до църквата на Божи гроб, наречена „Възкресение Христово“. По малка вита стълба се изкачваме към Голгота, възвишенито където е разпнат Исус, докосваме скалата, в която е стоял забит кръста, след това се насочваме към „Плочата на помазването“ – тук е помазано тялото на Иисус и завито в бял плат, след това е положено в скална гробница. Преди да коленичим пред каменното ложе, където е било тялото на Христос, минаваме през малък параклис, наричан още Църквата на Ангела. С поклонението на Божи гроб  завършваме програмата за деня. Вечеря. Нощувка

 
Йерусалим, Яфо, Тел Авив

Шести ден, 06.05, понеделник – Закуска. Отпътуване за Тел Авив. Следва пешеходна обиколка на древното селище Яфо, античното пристанище, реставрирания квартал на художници и занаятчии. Свободно време за снимки на прекрасната гледка към модерния град Тел Авив. Трансфер до летище Бен Гурион и полет до Варна в 16.00. Пристигане във Варна 18.30. 

 
 
 
ЦЕНАТА  ВКЛЮЧВА:
 • Самолетен билет Варна-Тел Авив Варна с включени летищни такси
 • Малък салонен багаж с размери 40х30х20
 • 3 нощувки на база закуска и вечеря в Йерусалим, Израел
 • 1 нощувка на база закуска и вечеря в Нетания, Израел
 • 1 нощувка на бзаа закуска и вечеря в Тиберия, Израел
 • Трансфери – летище-хотел-летище
 • Всички описани в програмата екскурзии
 • Входни такси за посещаваните обекти
 • Лицензиран екскурзовод на български език
 • Медицинска застраховка с покритие 10000 евро: вече БЕЗ доплащане за лица над 70 г.
 • Водач от фирмата
 • Сертификат за хаджийство

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:   

 • Багаж с р-ри 55/40/23 - 12 лв на посока (препотвърждава се цената)
 • Чекиран багаж до 20 кг. – 105 лв. на посока ( препотвърждава се цената )
 • Обяди
 • Доплащане за единична стая – 390 лв.
 • бакшиши: по 5 за екскурзовод, на ден и по 3 за шофьор, на ден - заплащат се на място!
 • Лични разходи 
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
 
·         Не се изисква виза за пътуване до Израел
·         Документ за самоличност – задграничен паспорт  с валидност 6 месеца от датата на връщане в България
 
 Информация за хотелите: 
 • Нетания - хотел Маргоа/Margoa-http://www.hotelmargoa.co.il/ или подобен
 • Тибериас - хотел Кинг Соломон/http://www.kingsolomontib.com/he/?cityid=5967 или подобен
 • Йерусалим - хотел Гейт/Gate - http://www.jerusalemgate-hotel.com/ или подобен 
Условия за записване: 
 • Програмата се осъществява при наличие на записани минимум 30 участници. При бройка между 25 и 29 участника – доплащане от 35 лв/на турист.
 • Срок за уведомление за ненабран мин. брой участници: 30 дни преди датата на отпътуване 
Резервации:
 • Записването  за пътуване става  в писмен вид с необходимата информация - трите имена по задграничен паспорт, изписани на латиница, ЕГН, № и валидност на паспорт /мин. 6 месеца/.
 • Резервацията се счита за напълно потвърдена след заплащане на невъзвратим депозит в размер на 30% от цената.
 • Доплащане на пълната сума - 45 дни преди тръгването.
 • Възможност за сключване на застраховка „Отмяна на пътуване" при настъпала невъзможност за пътуване от страна на клиента.