Уикенд в Пиза със самолет

Уикенд в Пиза със самолет
Продължителност:
4 дни

Транспорт:
Самолет


от: 499 лв.
Програма

 УИКЕНД В ПИЗА СЪС САМОЛЕТ

Дати на провеждане: целогодишно

Цена от 499 лв

 

Пиза! Всеки е чувал за Пиза и нейната наклонена кула (Torre pendente di Pisa), намираща се на Площада на Чудесата (Piazza dei Miracol ). Очакванията към нея са големи и присъства почти винаги в плановете ни за почивка в Италия. Макар и да не ви хареса, колкото сте очаквали, ще бъдете завинаги очаровани, че сте я видели...а и какъв по-добър повод да стъпите в слънчева Тоскана! ;)

ПРОГРАМА

ДЕН 1:

Полет от София до Пиза. Пристигане и настаняване в хотела. Можете да си починете или да изберете малка вечерна разходка из красивия град.

Нощувка в хотела.

ДЕН 2:

Закуска. Възможност за посещение на Площада на чудесата с наклонената кула (Torre pendente di Pisa), Баптистерията (Baptistery), покритото гробище-паметник Компосанто (Camposanto Monumentale), Катедралата на Пиза (Duomo) .

Нощувка в хотела.

ДЕН 3:

Закуска. Възможност за посещение на Църквата Богородица с бодила - красива църква, разположена до брега на реката, западно от площад „Гамбакорти". Националният музей „Св. Матей", който се намира в сградата на Бенедиктинския манастир „Св. Матей“ - Съхранява картини, скулптури и други произведения на изкуството, създадени в Тоскана между 12-ти и 15-ти век с творби на Джовани ди Никола, Геноцо Гоцоли, Джовани Пизано, Симоне Мартини и др.

Пиаца дей Кавалиери (Piazza dei Cavalieri) е бил център на Пиза в нейните дни на република и е реконструиран през 16-ти век като символ на властта на Медичите в града. Площадът е обграден с великолепни сгради от 16-ти век, църквата „Свети Стефано“ (Santo Stefano dei Cavalieri) и Palazzo dell'Orologio – сградата-часовник с две древни кули, свързани с аркада.

Нощувка в хотела

ДЕН 4:

Закуска. Последна възможност за разходки из града. Можете да посетите Ботаническата градина на Пиза, за която казват, че е  една от най-старите в Европа.

Ако Ви остане време, разгледайте и малките площади из градчето - Piazza dei Cavalieri, Piazza Donati, Piazza Vettovaglie, Piazza Vittorio Emmanuele и Piazza Solferino. Те също ще заслужат вашето внимание и ще помогнат да харесате още повече Пиза!

Отпътуване за София.

Програмата е напълно индивидуална и можете да я променяме по ваш вкус.

Цената включва:
 • самолетен билет
 • летищни такси
 • чекиран багаж до 20 кг на човек
 • 3 нощувки със закуски в хотел 3* на човек в двойна стая
 • медицинска застраховка
Цената не включва:
 • трансфери летище-хотел-летище (могат да се добавят при желание)
 • входни такси за обекти и атракциони
 • комунална такса - плаща се на място в хотела
 • програма по желание
Важно:
 • Цената е валидна при минимум брой туристи:  НЯМА изискване
 • В момента на резервация цената се препотвърждава в зависимост от  наличните свободни места в промоционалните класи на ползваните авиокомпании и хотели, затова се препоръчва резервация минимум 1 месец преди желана дата.
 • При желание можем да организираме и пътувания с повече или по-малко нощувки и с тръгване от Варна или Букурещ.
Полетно разписание (примерно):

София - Пиза: 18:00 - 19:00

Пиза - София: 15:30 - 18:30